2015. május 30., szombat

Az Athenaeum Kiadó könyvheti programja

Az Athenaeum Kiadó zenés estje a 86. Ünnepi Könyvhéten



   


Egyik kedvenc kiadóm igen tartalmas és színes programokkal készül. Aki tud jöjjön és szórakozzon, olvasson. Sok jó könyvről tudhat meg érdekes információkat. Találkozhat a szerzőkkel, akik dedikálják is a könyveiket. 

BUDAPEST - LONDON - BUDAPEST  tengely mentén

86. Ünnepi Könyvhét az Athenaeummal június 4-én 18.30-tól a Kolorban!
Könyvek, zene, buli - Londonból! 

Az est házigazdája: Karafiáth Orsolya

Nyáry Krisztián, az Athenaeum Kiadó és a Magvető Kiadó igazgatója köszönti a vendégeket.

Kapcsoljuk Londont - Kovács Eszter íróval és Likó Marcell zenésszel Peiker Éva szerkesztő beszélget (élő videóközvetítés)
A koncert eseményének linkje: https://www.facebook.com/events/1611770502371815/

Eszter könyve, a Let’s kifli az Athenaeum Kiadó „kivándorló” sorozatának első kötete, beszélgetés Londonból – Londonról.  





Géczi János A Bunkerrajzoló műve Likó Marci élettörténet-rekonstrukciója, amely megjelenése óta hatalmas érdeklődésnek örvend. Ettől a Könyvfesztiválon is meggyőződhetett, aki ott volt. 

Számomra az utóbbi idők egyik legérdekesebb könyve volt. Valóban tartalmas és sok érdekességet is tartalmazó olvasmányom volt. Szétesik - helyreáll. Két egészen különleges szellem találkozik ebben a könyvben. Mindenkinek ajánlom!  

 



Színpadon a Words Are Melodies

A Words Are Melodies formáció 2013 szeptemberében állt először színpadra azzal a feltett szándékkal, hogy a mára hazánkban is igen népszerű slam poetry műfajt még több emberhez juttassa el azáltal, hogy ismert slammerek szövegeit használja fel dalszövegként. Abból kifolyólag, hogy minden slammer, és egy-egy slam szöveg is nagyon egyedi, a WaM dalai is rendkívül sokszínűek, zenéjükben keveredik a modern jazz, a funk, egy kis pop és a spoken word. A "megzenésített slammerek" közt van Kemény Zsófi, Csider István Zoltán, Pion István és Laboda Róbert is!

Hatala Csenge: Hírzárlat – könyvtrailer bemutatója
Balassagyarmat 1973. Magyarország első túszdrámája zajlott a nógrádi városban, a Pintye testvérek túszokat ejtettek, hogy külföldre szökésükben segítséget követeljenek ki maguknak. Tényregény, amely minden részletbe betekintést ad 40 év távlatából.
    



A CreatIT bemutatja a MAD NEMERE című mobil alkalmazást
Nemere István legenda. 650 könyv szerzője, nincs olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna még róla. Most mégis egy olyan regényt írt, amelyet előtte soha – humorral és nem kevés iróniával megfűszerezve. Nemerére vadászik mindenki, ellenségei száma végtelen.
Most te is segíthetsz rajta, a MAD NEMERE mobiljátékban megmentheted őt. Ne tétovázz, töltsd le az alkalmazást androidos készülékedre (hamarosan elérhető lesz ios-re is).
A CreatIT Solutions Kft. segítségével interaktív módon kipróbálhatja mindenki a játékot.
   



Babiczky-Pfliegel Dóra: Ép testben 2 lélek – videóbemutató
PCO szindróma, inzulinrezisztencia, endometriózis- a teherbeesés ellenségei VOLTAK. Babiczky-Pfliegel Dóra ma már két gyönyörű kislány édesanyja, de ez ehhez vezető út nem volt egyszerű számára. Saját tapasztalatait és főzés iránti szenvedélyét csokorba szedte, részletesen kitérve a terhességet akadályozó betegségekre, és teherbeesést segítő ételek receptjeit összegyűjtve az Ép testben 2 lélek című könyvében.




 
Túlzások - Laboda Róbert költővel Szabó Tibor Benjámin beszélget  



Laboda Róbert 1985. július 5-én született Nagykürtösön ( Szlovákia ), költő slammer. Tanulmányait a Konstantin egyetemen végezte Nyitrán. Gyermekszínjátszással foglalkozik, Komáromban tanít. Slammerként vált híressé, főleg a legutóbbi országos bajnokság kapcsán. Gyermekkora óta színpadon szerepel, amatőrként számos egyéni díjat nyert.  



Laboda Róbert verseinek és slamjeinek értelmezése és értésre szellemes olvasót kíván, aki nem fél az iróniától. A társas létezés komplexitására figyelő versek hétköznapi helyzetekben megmutatkozó intenzív érzelmeken keresztül vezetnek el egészen a haza szeretetéig. Ha figyelmesen olvasunk, a humoros, önmagát folyton megkérdőjelező szövegek mögött egyszer csak meglátunk valami fojtogatót: a végletekig eltagadott magányt.

Csider István Zoltán, Pion István és Potozky László olvas fel Laboda Róbert verseiből.
Romada János egy Laboda négysorost szaval
Kemény Zsófi, Gábor Tamás Indiana Laboda Róbert verseiből felolvasnak
Laboda-Mucha duó (Laboda Róbert és Mucha Attila játszik)

Hercsel Adél: AnyukaLand – videóbemutató   







Adél AnyukaLand című humoros kis kötete garantálja a szórakozást és a kikapcsolódást minden édesanya számára. Történeket mesél, amit bizonyára sokan átéltek a babaváráskor, szüléskor és a picúr első napjaiban - viccesen és ironikusan. A sztorikat Földi Andrea grafikái teszik teljessé – tökéletes ajándék kismamáknak és kisgyerekes anyukáknak, a videóban pedig részleteket is hallhatunk a kötetből. 



Jó szórakozást mindenkinek!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése