2021. október 14., csütörtök

Napvilág

David Baldacci: Napvilág

(Atlee Pine 3.)



                                                              




"Eljött az elszámolás pillanata."

A Napvilág mindent megad a sorozat és a szerző rajongóinak, amit egy David Baldacci-regénytől elvárhatnak. A történet nagy része jó és váratlan csavarokban gazdag, tipikus Baldacci. Ennek a könyvnek a cselekménye rendkívül lebilincselő volt. Röviden az átverések, az árulások története ez a harmadik rész.

Ebben a részben felidéződnek az előzmények, sok további meglepő titkokra derül fény az üggyel kapcsolatban, ami ismét megváltoztatja az eddig megismert tényeket. Ez arra kényszeríti Atlee -t, hogy foglalkozzon a szülei múltjával, ami erősen átértékeli a jelen eseményeket. Igazából ez a történet is volt olyan jó és izgalmas, mint azt Baldaccitól megszokhattuk. Ugyanaz a séma a megszokott fordulatokkal, kitérőkkel, olvasmányos formában tartja fent az olvasó kíváncsiságát. Nem unatkoztam, végig lekötött. A regény dinamikája és a cselekmény meglepő fordulatai, Baldacci profizmusa sokadszorra is lenyűgöző. A történet jó volt, gyorsan pörögtek az események. Az olvasó választ keres a nyugtalanító kérdésre: mi is történt azon a bizonyos éjszakán a Pine család házában? A háttérben megjelenő maffia-történet, egy újabb perspektívát ad az eddig ismertekhez.


"Egyetlen dolgot megtanultam az évek során: a legjobbat kell remélni, de a legrosszabbra kell felkészülni."

Atlee Pine FBI-ügynököt a nővére utáni nyomozása ezúttal New Jersey-be vezeti, ahol egy régi ismerősével, John Puller katonai rendőrrel keresztezik egymást az útjaik. Az Atlee és John Puller párosítása eredeti ötlet volt, tetszett John Puller szerepe, hozta a formáját most is. Bátorsága és igazságszeretete sokat lendít a regényen. Személy szerint ennek a könyvnek a Puller -aspektusa az, ami engem kíváncsivá tett, hiszen Atlee karakterét nem tudtam igazán megszeretni. Tetszett, ahogy John Puller és Atlee Pine most összefognak. A két ügynököt egy hihetetlen küldetésre küldi Baldacci. Nyomozásuk során nyugtalanító tények birtokába jutnak. A harminc évvel ezelőtti bűntény újabb megvilágításba kerül. Atlee és John válaszokat keres a nő ikertestvérének eltűnésére, ami további újabb kérdéseket vet fel. Kemény, pörgős, akciódús nyomozás ez a rész is, ami meglepően sok érzelmi szálat is felvillant. Egy izgalmas ügynökkrimi, pergő és fordulatos, szórakoztató darab, ahol a nyomozásban John Puller mellett a bátyja is szerephez jut. Jó karaktereket formál, remek történeteket agyal ki hozzájuk Baldacci, lassan semmi nem úgy van, ahogy eddig megtudtuk. A regény vége váratlan, nagyon nem erre számítottam. David Baldacci minden stílusjegyét felvonultatja, amitől a világ egyik legnépszerűbb és legtöbbet olvasott szerzője, a politikai thriller nagymestere. A szövevényes, csavaros történet robog a végkifejlet felé. Izgalmas befejezés várható, ahol végre kiderül a teljes igazság.


ITT megvásárolható kedvezménnyel a krimi! 



                        

David Baldacci (1960. augusztus 5. )
Könyveit több mint 50 nyelven és 80 országban olvassák rajongói.
A Virginia Commonwealth Universityn diplomázott, majd jogot hallgatott a Virginia Állami Egyetemen. Első nemzetközi sikere az Absolute Power (Államérdek) című könyve volt 1996-ban. Ebből remek filmet is forgatott Clint Eastwood.Alapítója a szépírást tanulókat támogató Wish You Well Alapítványnak. Feleségével és két gyermekével Virginiában él.



General Press, Budapest, 2021
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634525431 · Fordította:Szabó Piroska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése