2024. augusztus 14., szerda

Sötét szív

 




Linda Castillo: Sötét szív

(Kate Burkholder 15.)






                               









Linda most mindent beleadott ezzel a résszel, sikerült felráznia a sorozatot. Ami egy jó krimihez kell, az minden benne volt: gyors, pörgős és izgalmas, váratlan lezárással hozta a megoldást. A feszültség már az első mondatokkal elindul, és kitart végig. Jó volt olvasni, belemerülni, Linda remek hangulatot teremtett.

Az emberi lélek legsötétebb bugyrába merülünk el. Linda erősen indít, egy megrázó gyilkossági jelenettel kezdődik a krimi. Az intenzív félelem marokra szorítja az olvasó torkát, ami végig kitart.
Tetszett az is, hogy komoly erkölcsi kérdéseket vet fel és Kate is küzd a lelkét tépázó indulatokkal.
Mindezt néhány nappal az esküvője előtt....akkor történik egy váratlan és teljességgel érthetetlen, igen kegyetlen gyilkosság. Egy néptelen úton kegyetlenül és különös módon megölnek egy fiatal amish férfit, akit a közösség szeretett, nagyra tartott, és nősülni készült. A srác kedves, igazi "jófiú a szomszédból", mindenki kedvence volt. Vagy mégsem? Mi lappang a mélyben, ami arra késztette az elkövetőt, hogy kegyetlenül kivégezze a fiút? Remek thriller a félelemről, a bosszúról és az amish élet sötét oldaláról.

                           
Aki olvasta a sorozat előző darabjait, az tudja, az amish közösség egy másféle világ, saját szabályokkal. A közösség mindig fontos szerepet játszik a Kate Burkholder sorozatban, hiszen régen maga Kate is amish volt. Castillo most rövid felvillanó képekkel, de érzékletesen mutatja be az amish élet mindennapjait, az összetartozó zárt közösségben megbúvó sötét titok azonban egy viharos éjszakán mégis felszínre tör.

 
Megkockáztatom, a sorozat egyik legjobb része ez a krimi. Jók az arányok, a felépítése. Tartottam tőle, elmegyünk nagyon az esküvői készülődés felé, de szerencsére nem a romantika lesz a fő vonal. Tomasetti is alig tűnik fel a történetben. Igazából alig említik, bár mindenki tud róla. Csak a krimi elején és végén van picit bővebben szó az esküvőről, ami némileg veszélybe is kerül. Gyorsan olvasható, az érzelmek és a cselekmény is húzza előre az olvasót. Én két nekiülésből megoldottam a rejtélyt. A krimi ugyan egy sorozat része, de szerintem önálló könyvként is bátran olvasható. Castillo már bizonyította, hogy jól ír, ügyesen kelt feszültséget, látványos képekkel kel életre a történet. Kedvelem ezt a sorozatot, na.

Ahogy sejthető, lassan fordul a kocka, a kevéske nyom mellett Kate egyre mélyebbre ás. Kiderül, áldozatunk nem az az igaz jó gyerek, akinek sokan gondolták. Sőt. Volt egy egészen sötét, ördögi oldala. Találó a cím az biztos. Castillo az amish gondolkodásmód sajátosságait egy összetett rejtélybe szövi, ami elgondolkodtat és izgalomban tart, majd jól letarol. A bajok forrása a rumspringa hagyományaiban keresendő. Meglepő lélektani háttérrel bír a történet. Elég felkavaró, ismét kiderül, hogy az igazság sosem fekete vagy fehér. Egészében nagyon élveztem ezt a kötetet, várom, most azonnal tudnám olvasni a folytatást. 




ITT megvásárolható kedvezménnyel, akár E-könyvben is elérhető!


  
LINDA CASTILLO

Ohióban született, és már kamaszkorában elhatározta, hogy író lesz.
Kate Burkholder-sorozata többször is előkelő helyen szerepelt a New York Times bestsellerlistáján. Jelenleg Texasban él a férjével.

A szerző oldala: https://www.lindacastillo.com/





General Press, Budapest, 2024
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634528869 · Fordította: Kajsza Krisztina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése