2019. augusztus 25., vasárnap

Váróterem - Jön! Jön! Jön!

Váróterem - Jön! Jön! Jön! 



                                                             














Bizony, bizony ez a nyár is gyorsan véget ért, már búcsúzik. Kis előretekintés, mit olvasunk idén ősszel, mi várható a kedvenc kiadóimtól! Körülnéztem mi készül a szerkesztői szobák mélyén, a kiadók háza táján. Akiknek köszönöm, hogy beengedtek leskelődni: 21. Század Kiadó, Agave Könyvek, Athenaeum és Partvonal Kiadó.  Folytatás hamarosan!

A 21. Század Kiadó szerintem két elképesztően nagy dobással érkezik őszre! Bár ez talán már nem lep meg senkit, nagyon jó érzékkel válogatnak, igényes és tartalmas, szépséges kiadványokat olvashatunk tőlük. Ez lesz az első, már világpremiernek sem semmi. Várom a szeptember 17-ét!

Edward Snowden: Rendszerhiba


A 21. Század Kiadó 2019 szeptemberében, a világ többi országával egyidőben megjelenteti Edward Snowden Rendszerhiba című memoárját.
A könyv kiadója az USA-ban a Metropolitan Books, Nagy-Britanniában a Pan Macmillan, Németországban a Fischer Verlag – a világjogokat a Macmillan csoport birtokolja.
Edward Snowden 2013-ban, 29 évesen sokkolta a világot azzal, hogy szakított az amerikai hírszerzéssel, és nyilvánosságra hozta, hogy az USA kormánya titokban azon dolgozik, hogy minden egyes telefonhívást, sms-t és e-mailt rögzítsen. Ez a példa nélküli lehallgatási rendszer képes arra, hogy a Föld minden lakójának magánéletébe behatoljon. Most, hat évvel később Snowden először tárja fel, hogyan működött közre a rendszer kiépítésében és miért jutott el arra a pontra, hogy szerepét nyilvánosan is vállalja.

A Rendszerhiba rendkívüli elbeszélés egy éles eszű fiatalemberről, aki online nőtt fel, gyermekkorát az Egyesült Államok fővárosának bukolikus elővárosaiban töltötte, majd felnőttként titkos funkciókat látott el a Központi Hírszerző Ügynökségnél és a Nemzetbiztonsági Ügynökségnél. Könyve egy kivételes íráskészséggel megalkotott, szenvedélyes és elegáns, kulcsfontosságú memoár, digitális korunk valóságos foglalata, amely menthetetlenül bevonul a klasszikusok sorába. További információ és előjegyzés:  http://bit.ly/Edward_Snowden_Rendszerhiba




Októberben érkezik a KULT-könyvek legújabb kötete!
Ez mindig kiemelkedő esemény számomra, ez a kötet idén fokozott figyelmet érdemel.

Colson Whitehead: A Nickel-fiúk
                                                                                       
Amerikában 1-2 hónapja jelent meg a Pulitzer-díjas Colson Whitehead új regénye, A Nickel-fiúk, de máris New York Times bestseller. Az Amazon szerkesztősége a hónap könyvének választotta júliusban, a The Wall Street Journal pedig Amerika egyik legjobb regényírójának nevezte a szerzőt. A föld alatti vasút című történet Magyarországon is nagy sikert aratott az olvasók körében 2017-ben, reméljük, A Nickel-fiúkat is hasonlóképpen kedvelni fogják a szerző rajongói. KULT Könyvek sorozatunkban az idén ősszel jelenik meg a kötet, amely egy floridai javítóintézet fájdalmas történetét dolgozza fel, fiktív elemekkel. Ez a floridai javítóintézet száztíz éven át működött és nyomorította meg gyerekek ezreinek életét. További információ és kedvezményes előjegyzés:  http://bit.ly/A_Nickel-fiuk_Libri



Athenaeum Kiadó:
Igen széles és színes lesz a könyves kínálatuk. Jön októberben újrakiadásban, Finy Petra Madárasszony című első regénye, ami igen ritka manapság, főleg magyar regény esetében. A gyönyörű új borító igen jól sikerült, ITT tudod előrendelni! Várjuk Petra vadonatúj regényét a Marlenkát is, ami szintén októberben érkezik. Földi Andrea csodaszép borítót tervezett ehhez is. IDE katt a kedvezményes Marlenka előrendelésérhez!

Szeptember elején már olvashatjuk Batka Zoltán: Vata fia - a történelem szerelmeseinek

Aki mindent elveszített, hogy győzhessen - Magyar Királyság, 1061
A 11. század derekára a fiatal magyar királyság területén elterjedt az új hit, a kereszténység. Már csak egyetlen, tiszántúli törzs őrzi a régi rendet. Innen robban ki 1061-ben az utolsó pogánylázadás.
I. Béla király "uruszágában" színlelt béke honol. Bélának már csak egyetlen pogány törzset kell megtörnie, hogy végre teljesen a keresztény Európa része legyen a fiatal magyar királyság. Ám Bélának, a kegyetlen reálpolitikusnak legnagyobb harcát saját múltjával kell megvívnia: minél buzgóbban építi nagy művét, titokban annál kétségbeesettebben keresi a visszautat gyermekkora valaha volt pogány világába.

A Vata fia a kisszámú történelmi forrás és az Árpád-házi mondakör elemei alapján íródott drámai események izgalmas láncolata: az utolsó pogánylázadás kitörésének, majd leverésének és a magyarság ősi pusztai kultúrájának végleges eltűnésének krónikája. Mintha egy film peregne előttünk: régi magyarokról szól, ám a mai magyaroknak: a 11. századi történet közben felsejlenek a messziről jött, Európában azóta is a helyét kereső magyar nép mai dilemmái, sorskérdései. Előrendelés:  https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/vata-fia



Még most is szeretlek!
Az Utóirat: Szeretlek! világsikerű könyv várva-várt folytatása Cecelia Ahern-től.

Holly Kennedy biztonságos élete a feje tetejére áll, amikor "megtalálja" az Utóirat: Szeretlek Klub. A klub tagjait megihlette, amit Holly néhai férje, Gerry leveleiről hallottak, és ők is búcsúüzenetet akarnak hátrahagyni szeretteiknek. Megkérik az özvegyet, segítsen nekik.
Holly egyvalamiben biztos: semmiképp nem hagyja magát visszarángatni mélységes gyászába, amelyen nagy nehezen túllépett. Hét évbe telt, mire újra összerakta és kitalálta magát, és szeretné tovább élni az életét. Ám rá kell döbbennie, hogy ha szeretünk valakit, mindig van még valami mondandónk...





Partvonal:


Biztos vagyok benne sokak örömére: FOLYTATÓDIK A PARTVONAL SKANDINÁV THRILLEREK SOROZATA!!
Sulyok Viktória fordításában érkezik szeptember 30-án A gesztenyeember!
Krimi lévén nem árulok el semmit, én izgatottan várom! Már a borítója megfogott.
Hátborzongató pszichothriller a GYILKOSSÁG – THE KILLING filmsorozat szerzőjétől.
Előrendelhető itt>>> /https://tinyurl.hu/wkIF/










Igen érdekesnek ígérkezik Sarah Rose Legendás lányok (Kémnők titkos története a II. világháborúból), ami október végére lesz a boltokban.

                                                                                             
Izgalmas kémtörténetek tele romantikával, küzdelemmel, kódnevekkel, felrobbantott vonatokkal, bátorsággal és sok-sok árulással - a Legendás lányok igaz történeteiből kiderül, mire képesek a nők, ha nemes ügyért kell harcba szállni.
A kötet szerzője, Sarah Rose a brit titkosszolgálat különleges egységének hosszú időre titkosított dokumentumait dolgozta fel. Az egyedülálló iratok, naplók, személyes beszámolók olyan hadműveletekről szólnak, amelyek során fiatal nőket képeztek ki arra, hogy a frontvonal mögé átdobva a megszállt Franciaország területén segítsék az ellenállás tevékenységét.

Előrendelhető itt: >https://tinyurl.hu/r8H4/






Agave:      
                                   

A sok egyéb újdonságból ezt a könyvet emelném ki. Szeptember 10-én jelenik meg, és biztos vagyok benne, hogy sokak számára nagyon várt regény: Graham Moore: Az éjszaka fénye Edison vs. Tesla... amerikai feltalálók nagyszerű portréja az utóbbi évek egyik legnépszerűbb történelmi bestsellerében!
Graham Moore, a Kódjátszma Oscar-díjas forgatókönyvírójának történelmi regénye megtörtént eseményeken alapul, és sokszor a leghajmeresztőbb jeleneteiben sincs egy szemernyi fikció sem. Az éjszaka fénye nem véletlenül lett hatalmas bestseller: nemcsak a nagy áramháború legfontosabb momentumait mutatja be letehetetlen stílusban, de döbbenetes képet fest annak az Amerikának a létrejöttéről, ami mindmáig ereje teljében létezik.
Már előrendelhető 35% kedvezménnyel  http://bit.ly/2NnICFO






Felkészül a folytatásra: Európa, Magvető, General Press, Jaffa, Animus Kiadó! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése