2024. július 5., péntek

Csakazértis ​szerelem

 



Jakupcsek Gabriella: Csakazértis ​szerelem
Van boldogság a B oldalon!




                                                     




"Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele."



A tavalyi nagy sikerű könyve után Jakupcsek Gabi egy nagyon pozitív, lelkileg inspiráló és motiváló beszélgetésekkel jelentkezett. Azt már tudjuk, van élet 40 után is, igenis lehetünk boldogok. De hogy állunk a szerelemmel? Az biztos, hogy nem korhoz kötött, nem csak a fiatalok kiváltsága lehet. Sőt, mennyire más, talán mélyebb és őszintébb lehet a szerelem kissé érettebb korban.
Kilenc történetet, igazi embermeséket olvashatunk ebben a könyvben. Hét nővel és egy férfival beszélgetett, majd az utolsóban saját kapcsolatáról mesél. Bevallom, nem volt igazán tervben a kötet olvasása, de egy podcast beszélgetés miatt azonnal akartam olvasni. Igazán pozitív hatása van a könyvben lévő összes történetnek. 


              
Úgy gondolom, bár elsősorban nőkről, de nem csak nőknek szóló önismereti és önfejlesztő könyv ez, jó lenne, ha minél több férfitársam is elolvasná. Kifejezetten hasznos lehet belelátni a női lélek mélységeibe...
Izgalmas, színes interjúk kerültek a kötetbe. A boldogsághoz a szerelem, jó párkapcsolat is hozzá tartozik, hiszen az ember társas lény. Van erre lehetőség a B oldalon is, csak legyünk nyitottak, merjünk lépni, vállalni érzéseinket. Kifejezetten tetszett, hogy a történetek végén szakember elemzi az adott esetet, mondja el véleményét. Nem, nem az "angol tudósok megállapították" formában...

Molnár Kata pszichológus, párterapeuta közérthető és alapos, okos gondolatai garantáltan mindenkinek hasznosak lehetnek. Az főleg meglepett, hogy szinte minden történetben van valami ismerős, ami az olvasó saját élményeit, emlékeit erősíti. Lehet azonosulni, vállalni a saját megélt életünket.


Több történetben is felbukkan, nem feltétlen kell gyerek a boldog párkapcsolathoz, illetve a már meglévő, felnőtt gyerek reakciója is érdekes a szülő későbbi boldogságára. Egy életünk van, itt és most legyünk boldogok. A lehetőség valóban mindenkinek adott.
Nehéz kiemelni az igaz történetekből, van ami meglepett, szíven ütött, vagy éppen mosolyt ébresztett bennem. Megkapó őszintesége van mindegyik interjúnak. Egyik kedvencem mindenképpen Adél esete a szerelemmel volt. Igazi Csipkerózsika történet, rengeteg buktatóval, kitartással megélt életút vezetett a boldogsághoz.
Jó volt olvasni az ismert és népszerű újságíró, a Nők Lapja munkatársaként megismert Vadas Zsuzsa életéről. Az összetartozás öröme, tisztelet a másik fél iránt, az idős kor elfogadására ad példát. Amihez a humor is elengedhetetlen feltétel. Ez minden történethez igaz, itt a hepiend biztosított. Lehet így is. Csak lépjünk túl a régi romokon, a fájdalmainkat, sértett önmagunkat engedjük el, ne ragadjunk bele a múltba. Merjünk új életet kezdeni, kilépni egy rossz kapcsolatból. Nyissunk az élet, a szerelem felé! Ahogyan a dal is mondja: Színezd újra!


"A múlt elmúlt, a jövő nincsen. A jelen van itt."


A záró történet Béla bácsié. Ez mindent vitt, feltette a pontott az i-re. Csak annyit: egy tisztességgel megélt, hosszú boldog élet után az idősotthonban esett szerelembe, kilencven évesen... az interjú készítés idején az esküvőre készültek éppen választottjával. A lehetőség adott, vegyük észre, merjük meglépni, ne arra gondoljunk: na, mit szól ehhez a falu? Semmit, talán csak csendben irigykedik majd. Szívmelengetően szép történet, jó lezárást ad az előzményekhez.
Ezek a nők és ez a férfiú mert boldog lenni, felvállalni ami a lelkében van. A szerelem kortalan. Minden személyes vallomás egy-egy szerelmes sláger címét viseli. Remek választás a kötet címadó dala is. Ezek a dalok a QR-kóddal azonnal meghallgathatóak. Színes, inspirálóan szép történeket olvashattam, sok humorral. Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, ami elvezethet a szerelemhez. Igaz, több út visz oda, de azt az egyet megtalálni, ami a mi saját utunk talán könnyebb lesz kiválasztani. Nem csak inspiráló és motiváló a kötet, de kifejezetten életigenlő is.


ITT kedvezménnyel rendelhető a könyv! 




                 
   
       
Jakupcsek Gabriella (Budapest, 1963. január 18. –) magyar újságíró, műsorvezető, tanár. 1998-ban kiérdemelte a Legjobb Női Műsorvezető díját, 2007-ben pedig Pro-Európa díjat kapott. Továbbá megkapta az Antistigma-díjat, amelyet azoknak a médiaszakembereknek adnak, akik munkájukkal a mentális betegségekkel küzdők diszkriminációja ellen küzdenek. Közel tíz évig dolgozott a Magyar Televízió szerkesztőjeként, műsorvezetőjeként és rovatvezetőjeként. Ezen kívül volt a TV2, a Danubius Rádió és az ATV munkatársa is.
A napos B oldal című bestsellerében már megmutatta: van teljes élet a negyvenen túl is. Legújabb könyvében, inspiráló beszélgetéseivel sok humorral és saját bölcsességeivel adja vissza a reményt, hogy akár még boldogok is lehetünk, élhetünk kiegyensúlyozott párkapcsolatban és velünk maradhat vagy éppen újra ránk találhat a szerelem.







XXI. Század, Budapest, 2024
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635685219

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése