2022. december 15., csütörtök

Grace és a karácsonyi angyal

   Lucinda Riley - Harry Whittaker: Grace és a karácsonyi angyal




                                                           





"Sok különböző angyal létezik, akik mindig résen vannak, és mindenre vigyáznak. Ne aggódj, ha szükséged van rá, téged is mindig megtalál."




A Grace és a karácsonyi angyal története Lucinda Riley és fia, Harry Whittaker alkotása, amit Jane Ray gazdagon illusztrált. Meseszép képeivel, igényes kivitelével egy időtlen történet a reményről, tökéletes ajándék a karácsony varázsával.

Ez a rövid mese a karácsonyi csodákról, a hitről és a szeretetről, a karácsony misztériumáról szól. Mert csodák igenis léteznek, és mikor máskor, ha nem éppen karácsonykor történjen csoda. Hinni kell benne, ezt a tudatot erősíti a szívmelengető történet az olvasóban.

Valahol egy angyal hallgatja a vágyakat, aki igyekszik teljesíteni azokat. Grace a családjával él egy tengerparti városkában. Karácsony van. A fát feldíszítették, az ajándékokat becsomagolták, együtt a család, már csak apára várnak. Grace apja egy halászhajó kapitánya, és sajnos a tengeren dúló nagy vihar miatt nem érkezik időben haza. A család egységébe az apa is beletartozik, Grace és édesapja között különösen erős a kötelék. Ez a láthatatlan fonal lélekben működik közöttük. Hiába a feldíszített fa, a várakozás izgalma, anya vigasztaló forró csokija, a sikeres iskolai ünnepi előadás, apa nélkül nincs igazi ünnep... Grace apa nélkül nem akarja feltenni az angyalt a karácsonyfa tetejére, ezért az angyalt fogva elalszik. Remény, a karácsony angyala meghallja, hogy Grace segítséget kér. Elindul, hogy teljesítse Grace kérését, és lecsillapítsa a tengert. A csoda megtörténik, apa és a többiek hajója ki tud kötni karácsony reggelén. Grace boldog, hogy édesapja otthon lehet karácsonyra, így ott a parton dalra fakad és elénekli a karácsonyi dalt csak neki. Csodálatos történet, amely újraéleszti a gyerekekben azt a hitet, hogy egy őrangyal vigyáz rájuk.

A könyv hangulatos, gyönyörű illusztrációkat tartalmaz Jane Reytől, ami sokat ad a történethez.
A kis tengerparti városka látványa, az ünnepi készülődés, a várakozás izgalma, az együtt megélt öröm kiemelkedő a történetben. A tavaly nyáron sajnálatosan korán elhunyt bestsellerszerző Lucinda Riley és a fia, Harry Whittaker meséje kortól függetlenül elvarázsol minden olvasót. Ez egy szép történet, amely a család egységét, a csodák varázsát emeli ki. Reményre mindig szükség van, karácsonykor a csodák is gyorsabban megtörténhetnek, csak hinni kell benne. 


ITT kedvezménnyel megvásárolható a mese!

                   
Lucinda Riley Írországban született, és korai filmes, színházi és televíziós színésznői karrierje után huszonnégy évesen írta meg első könyvét. Könyveit harminchét nyelvre fordították le, és húszmillió példányban keltek el világszerte. A Sunday Times és a New York Times első számú bestsellerje. A Grace és a karácsony angyala az első kisgyermekeknek szóló története, amit fiával írt meg.

Jane Ray gyermekkönyv-illusztrátor, akit világszerte csodálnak gyönyörű, kézzel festett alkotásaiért. Több mint hatvan gyerekkönyvet illusztrált.






General Press, 2022
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634526377 · Fordította: Kádár Annamária · Illusztrálta: Jane Ray

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése