2021. július 19., hétfő

3 szépirodalmi újdonság a 21. Század Kiadótól



Három szépirodalmi újdonság a 21. Század Kiadótól

Borítóleleplezés! 




        



Az ősz folyamán megjelenő három jelentős szépirodalmi alkotásra hívom fel a figyelmeteket a XXI. Század Kiadó kínálatából. Már a szerzők is figyelmet érdemelnek, Sally Rooney, Jonathan Franzen és Colson ​Whitehead már bizonyítottak. A borítók kifejező és figyelemfelkeltő, igényes alkotások lettek. Megjelenési sorrendben mutatom az újdonságokat. Már mindhárom őszi újdonság előjegyezhető!








      
Sally Rooney: Hová lettél, szép világ

A Normális emberek és a Baráti beszélgetések c. könyvek szerzőjétől

Négy fiatal keresi a szerelmet. Középpontban a párkapcsolatok
Vágynak egymásra, félrevezetik egymást, összejönnek, szétmennek. Van rá módjuk, hogy elhiggyék: a világ igenis szép?

Sally Rooney Sunday Times és New York Times bestsellerszerző. A Normális emberek 2018-ban Costa-díjban részesült, 2019-ben az év könyve lett a Waterstonesnál. A Baráti beszélgetésekből készült BBC-sorozat bemutatóját 2022-re tűzték ki.

Eredeti cím: Beautiful World, Where Are You

Megjelenés: 2021. szeptember 7. Sorozat: Kult Könyvek, Fordító: Dudik Annamária Éva
ITT előjegyezheted! 



        
Jonathan Franzen: Keresztutak I-II.

Jonathan Franzen korunk egyik legkiválóbb regényírója – mindig családregények szerzőjeként jellemzik, de valójában ez a könyve, a Keresztutak az első, amelyben tényleg mindvégig egy család története áll a középpontban.

A Keresztutak egy trilógia első könyve. A Minden mitológia kulcsa címet viselő regényfolyam három nemzedék életének foglalata, és egészen napjainkig eljutva jeleníti meg társadalmunkat, kultúránkat.
A trilógia első kötete önmagában is kerek egész, amely a Hildebrandt család életén keresztül mutatja be elmúlt ötven évünk politikai, szellemi és társadalmi mozgásait, és azok előzményeit.

„Nagyszabású, mesteri kép az Egyesült Államokban az 1970-es évek elején lezajlott kulturális változásokról… Franzennek kivételes tehetsége van rá, hogy lebilincselő izgalmassággal ábrázolja a kényelmetlen emberi kapcsolatokat. Ellenállhatatlan.” – Publishers Weekly
Fordító: Pék Zoltán  Megjelenés: 2021. október 15. ITT előjegyezhető! 

               
Colson Whitehead: Harlemi ​kavarás

Bár mindhárom kötetet nagy érdeklődéssel várom, de a szívemnek A Nickel-fiúk után ez ígérkezik legizgalmasabbnak.

Colson Whitehead kétszeres Pulitzer-díjas, Nemzeti Könyvdíjas író új regénye 1960- as években játszódik, New Yorkban. Bűnregény? Moralitás? Társadalmi regény? Feketék és fehérek egymás mellett ebben a retró gyöngyszemben, amely végeredményben nem más, mint egy megható szerelmes levél a régi Harlemhez. Colson Whitehead kétszeres Pulitzer-díjas, Nemzeti Könyvdíjas író. Regényei a 21. Század kiadónál: A föld alatti vasút (2017), A Nickel-fiúk (2019).

Eredeti cím: Harlem Shuffle Fordító: Pék Zoltán
Kötés: keménytábla, védőborítóval, Kult Könyvek Megjelenés: 2021. október 28.   ITT előjegyezhető! 

1 megjegyzés:

  1. Ismét szia! Milyen csodás meglepetéssel készültél! Szuper, hogy leleplezhetted ezt a három izgalmas és jól sikerült borítót! A mögöttük rejlő regényekről nem is beszélve! Nem is tudom, melyiket várjam a legjobban..Kult könyvek bármikor jöhetnek..A Nickel fiúk után kíváncsi vagyok, mivel lep meg Whitehead..Retro gyöngyszem? Ígéretesen hangzik..! Franzentől a Szabadságot pont most szereztem be, most már a Keresztutakat is nagyon várom!! Olyan jó, hogy a szépirodalom is megkapja a megérdemelt figyelmet a kiadóknál, a polcainkon, és nem utolsósorban a blogodon!! Köszönöm a kiadónak is, hogy ilyen meglepetéssel köszöntötte a hetet Gabónál! Csak lenne már ősz..

    VálaszTörlés