2017. október 1., vasárnap

Kowalsky meg a Vega

Kowalsky meg a Vega 



                                                                         


"Nem kell, hogy járj,
Tó vizén, a kereszten megfeszülj,
Nem kell a vízből bort csinálj!
Mit mondjak még!?
Ennyi és kész!
Francba a nagy dolgokkal!
A kicsikben, ha velem vagy
Sokkal többet ér!"






2017. október 2-án megjelenik a Kowalsky meg a Vega 9. nagylemeze 'Kilenc' címmel! Ebből az alkalomból némi visszatekintés a zenekar 15 éves történetére.



Jelen pillanatban az ország legnépszerűbb csapata, teltházas koncertekkel járják kis hazánkat. Turnéztak Romániában több helyen is. Lemezeik pillanatok alatt arany, majd platina státuszt érnek el. A hetedik, Még nem éden album 2014. áprilisában debütált, rajta az olyan slágerekkel, mint az 'Amilyen hülye vagy', vagy a 'Bölcsődtől a sírodig' (km. FankaDeli). Az album azonnali siker lett a lemezpiacon: három héttel a megjelenés után aranylemezzé vált, hat hét múlva pedig már a platinává nemesült.

A dalok jól közvetítik a frontember, Kowa érzéseit, hogyan látja a világot, emberi kapcsolatokat, mit gondol ezekről.





A következő, 2016-ban megjelent albumuk a Varázsszavak is, négyszeres platina elismerést ért el, ami kivételes a mai zeneletöltös korszakban. A varázsszavak: Sajnálom, bocsáss meg, a köszönöm és a szeretlek! Mondjuk, használjuk őket, nem nehéz kimondani. Valóban segítenek az életben.
Ahol most a Kowalsky meg a Vega zenekar tart, okot adhat az ünneplésre.




   
Az idei évet „Kilenc” című dupla albumuk megjelenése koronázza meg. A lemez 10 vadi új és 24 (!) korábbi dallal, igazi csemege a rajongóknak. Idén már nem lépnek színpadra, a három hónapos csend a felkészülés jegyében telik. A 2018-as jubileumi évet pedig Aréna koncerttel nyitják meg február 17-én. Nézzük a 2003-as Pimasz Grimasz lemez óta mi történt velük? A Vegasztár (2005) után Forradalom Rt. (2006) már nagy sikert hozott.



A zenekar mostani felállása több átalakuláson ment át. Tagok jöttek, mentek, ahogy az lenni szokott.








A csapat frontembere Balázs Gyula, Kowa
1999-ben alapította a Vegát. Elvileg éppen az ő szólólemezének készült az első Pimasz Grimasz album.
Kowa fontosnak tartja, hogy a Vega zenéje tartalmas mondanivalót közvetítsen a közönség számára, könnyed, emészthető formában. Kowa a zenélés mellett jógával foglalkozik, de korábban három könyvet írt és több képet is festett. Családi állapota nős, egy lány- és három fiúgyermek édesapja.





Szórád "Jimmy" Csaba - basszusgitár
2005-ben csatlakozott a Vegához, ám a Kowával való ismerettsége már jóval régebbi. Érdekesség, hogy először fúvóshangszeren tanult, majd édesapja hatására jött a gitár.









Vajda "Sóder" Péter - dobok. A Vega dobosa, Sóder 2008. óta püföli a dobokat a bandában. Zenei tanulmányait Debrecenben, a Rocksuliban folytatta, később pedig tanárként is dolgozott az iskolában. A Vegába Jimmy hívására került be.


Vidák Róbert "More" - akusztikus gitár

A banda legbohémebb tagja 2011 tavaszán csatlakozott Kowáékhoz akusztikus gitárosként. Robi különleges flamencostílusa üdítően hatott a zenekar hangzásvilágára. Érdekesség, hogy a zenészcsaládból származó Robi először hegedülni tanult, a gitárral csak később ismerkedett meg. A flamencostílust Spanyolországban, teljesen egyedül sajátította el.




Tobak Dani - gitár: Dani, a zenekar legfiatalabb és legfrissebb tagja 2016-ban került be a bandába. Előtte is kapcsolatban állt a srácokkal, mivel egy évig dolgozott gitár technikusként a zenekarnál, a taggá válás előtt. Kis kora óta jelen van életében a zene, édesapja hatására kezdett gitározni,




A zenekar dalai a szövegekre, a mondanivalóra koncentrál, ezt meghallgathatja bárki, aki ismeri dalaikat. Érdemes, vigaszt, reményt adó, biztatóak ezek a lendületes dalok. Ahogyan egyik legszebb daluk az Egy világon át soraiból érződik: szeretni, együtt lenni a másikkal a legszebb dolog. Az üzenetek célba érnek, kevés zenekarnak van ennyire aktív és masszív rajongótábora, mint a Kowalsky meg a Vegának.

A pénz hatalma ellen a megértés, szeretet, egymásra való figyelés, elfogadás ad utat a  boldog élet megteremtéséhez. Hibázunk, emberek vagyunk mindannyian. Ha fel és elismerjük hibáinkat már nagy lépést tettünk. Amihez némi önismeret sem árt. Új templom épül, nem aranyból, nem kőből, a szívekben, csendül ki a szövegeikből.





Találkozzunk 2018. februárban az Arénában!


















Forrás: a zenekar hivatalos honlapja, wikipédia

képek: a zenekar fb-oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése