2015. április 15., szerda

Animus tavasz - Könyvfesztivál

Animus Kiadó tavaszi újdonságai


A Skandináv krimik szerelmeseinek néhány újdonság és ehhez kapcsolódó program a Könyvfesztiválról.
Előbb a már megjelent újdonságokról:

A fesztivál első és általam egyik legjobban várt programja ehhez a könyvhöz kapcsolódik:  Kristina Ohlsson: Lotus Blues - már a boltokban!

Egy esős napon szabadul el a pokol. Martin Benner ügyvéd ajtaján egy kétségbeesett férfi kopogtat be azzal, hogy a húgának segítségre van szüksége. Ebben nem is volna semmi különös, ha a lány nem lenne hónapok óta halott... így indul el a történet, ami egy két részes sorozat első darabja. Tehát itt nem Fredrika fog nyomozni.
Fredrika Bergman és Alex Recht közös nyomozásairól szóló teljes sorozat (Mostohák, Elnémítva, Őrangyalok, Az 573-as járat, Dávidcsillagok ) elérhető magyar nyelven.
Kristina Ohlsson 2015. április 24-én, pénteken, délelőtt 10 órától fog dedikálni az Animus Kiadó standjánál (B4 stand) Camilla Grebe, szintén svéd krimiszerzővel közösen (tőle  A terapeuta című történet érhető el magyar nyelven).


A másik nagy kedvenc női szerzőm  is új történettel jelentkezik. Talán jövőre őt is köszönthetjük Budapesten! Camilla Läckberg: A hableány 

Christian Thydell régi álma válik valóra, amikor megjelenik első regénye, A hableány, és ő egy csapásra országszerte ismert író lesz. A hirtelen jött népszerűség azonban lerántja a leplet Christian féltve őrzött titkáról is: a férfi másfél éve fenyegető leveleket kap.
Ezzel egy időben egyik legközelebbi barátja nyomtalanul eltűnik, a rendőrség azt sem tudja, él-e, hal-e, mígnem három hónap múlva a jég alól húzzák ki a holttestét... a már ismert szereplők Patrik Hedström nyomozó és felesége, Erica Falk ismét nyomoznak A hableány krimiben. A helyszín ezúttal is Fjällbacka.


A két nagyszerű hölgy után jöjjön a norvég krimikirály: JO NESBO! Az ő írásait is fokozott érdeklődéssel várom. A történetről, ami csupán 192 oldal lesz:

Olav furcsa figura, nemigen mer közeledni másokhoz. Gyermekkora óta falja a könyveket, amiben diszlexiája sem gátolja meg. Maga is azt állítja, hogy egyetlen dolgot leszámítva mindenre teljesen alkalmatlan. Ez az egy dolog pedig az emberölés. Mint a bérgyilkosok általában, ő is magányos életet él, csupán Maria, a siketnéma, sánta boltoslány iránt táplál plátói érzelmeket. Egy nap azonban végre fordul a kocka, s megpillantja álmai asszonyát. Csak két gond van. A nő a főnöke felesége. És Olav aktuális feladata éppen az, hogy végezzen vele.

 
A negyedik ajánlatom, ami nem része a Skandináv krimik sorozatnak, de pszichothriller, ősi hagyományvilág és a válság utáni Izland maró kritikája – mindez együtt egy mesterien megírt történetben, Izland sokak szerint elsőszámú írójától. Ki is az úriember?
Steinar Bragi: Felföld - Négyen a semmi közepén, a sziklás-sivatagos izlandi felföldön. Csak egy kis kikapcsolódásra vágynak…pszichotriller a javából! A 39 éves szerzőt jelölték az Északi Tanács Irodalmi Díj-ra. Ez  egy évente kiosztott elismerés, amelyet valamelyik skandináv nyelven írott irodalmi művekért ítélnek oda. Egy egészen eredeti és különös történettel ismerkedhetünk meg. Biztosan érdekes kirándulás lesz a szép Izlandon, ami elvarázsol. A könyvet Izland Magyarországi tiszteletbeli konzulja fordította.
 


  
Igazán színvonalas és izgalmas krimikkel jelentkezik idén tavaszra az Animus Kiadó.  Håkan Nesser új krimije a Nő anyajeggyel már a boltokban, elérhető! Hamarosan bővebben is írok (olvasás után) a fenti négy könyvről. 

Ne feledjétek: 2015. április 23 - 26:
Immár 22. alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. A nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, új, korszerű kiállítóterekkel várja látogatóit.
1024 Budapest II. kerület , Kis Rókus utca 16-20.

További programok:
 http://www.konyvfesztival.com/2015/kozonsegnek/index_magyar.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése