2014. november 9., vasárnap

Csapatban a szellem

Sonja Kaiblinger: Csapatban a szellem
 Scary Harry

                                                



Sonja Kaiblinger (1985) gyermekkorát egy több mint százéves házban töltötte. Ahol természetesen kísértetek is előfordultak...
Melyik gyereket nem érdekelnék a misztikus és izgalmas kísértethistóriák? Ez úgy gondolom, minden gyermek kíváncsiságát felébreszti és olyan téma, amire fogékonyak az ifjú emberkék.
Ezt a történetet 10-14 éves gyerekeknek nyugodtan oda lehet adni. Biztos vagyok benne, kellemes és érdekes perceket fog szerezni nekik. Már a könyv borítója, grafikája is telitalálat!
Ez volt ami engem is kíváncsivá tett, megfogott. Szellemek és a kaszás a főbb alakok a gyereknyomozók mellett.
Könnyen olvasható, érdekes és kellően kalandos az események sora.

Főhősünk Otto, aki 11 évesen látja a szellemeket. Nénikéjével él egy ódon házban, ahol három háziszellem is a ház "tartozéka". Már a nagynéni sem egy egyszerű, mindennapos jelenség. Eredeti alakja sok humoros helyzet forrása lesz.
A szülők régészek voltak, de eltűntek valahol Mexikóban. A fiú legjobb barátja Emily, aki szintén nagy érdeklődéssel van a  szellemek iránt. Emily egyik különleges tulajdonsága, hogy egyik szeme kék, míg a másik barna (ami a borítón is jól látható). Vincent a beszélő, kissé kotnyeles denevér is fontos szereplője az eseményeknek. Nos, a két gyerkőc összefog a felemás tornacipőt viselő, eléggé laza Halállal, hogy fényt derítsenek egy nagy titokra. Nagyon tetszett a meglepő a párhuzam a Mikulás és a Kaszás ember között. Mégis, annyira bájos és aranyos a történet, varázsa van. A rajzok Fréderic Bertrand illusztrátor remek munkáját dicsérik.
Nem ijesztőek, inkább kedves figurák ezek. Akad persze némi komoly gondolat is, de inkább a szórakoztató mese kategóriába tartozik a történet. Azt viszont jól hozza.

Kedves szülők, pedagógusok! Nem kell félteni a gyermek lelkivilágát, bátran adják oda a könyvet! Humorral és fordulatokkal teli szellemvadász mese ez, ami alkalmas arra is, hogy olvasson az a gyermek. A téma érdekessége és a humoros kalandok sora jó apropó erre, és ugye az ajándékozási szezon is közeleg.

A könyv fülszövege:
Emberek, én azt mondom, hogy kaszásnak lenni siralmas egy dolog! Egyedül kell melózni, a futószalag csak pörög, közben meg folyton csörög a telefon. Nincs megállás, be kell gyűjteni a lelkeket, hogy átsegítsük őket a túlvilágra. Halál uncsi az egész, nekem elhihetitek! Kevés a szabadnap, a fizetés meg temetni való! Kész szerencse, hogy megismerkedtem Ottóval és Emilyvel. Ők ugyan emberek, de nagyon jó arcok! Együtt harcolunk a gonosz ellen. vagy valami ilyesmi. Most mindenesetre ki kell derítenünk, ki volt az a megátalkodott, aki elrabolta Otto háziszellemeit! Üdv, Harold (kaszásember 520 éve)


 Manó Könyvek, 2014
240 oldal · ISBN: 9789634030027
Fordította: Totth Gitta

1 megjegyzés:

  1. Khm, érdekesen hangzik :) majd nyitva tartom a szemem, ha legközelebb könyvtárba megyünk!

    VálaszTörlés