2024. április 4., csütörtök

Jön! Érkezik Erika néni

 



Rényi Ádám: Erika néni
(Előzetes)




                                                      




Rényi Ádám Osztálytalálkozó kötete nagyot szólt, igazi közönségkedvenc lett 2021-ben. Azóta többszöri utánnyomást is megélt, a mai napig keresett, ahogyan a Bezzeggyerek című második kötet is. A novellákból színpadi produkció is született, ami nagy sikerrel fut. A hosszú élet titka tizenhat történetet mesél el ezekből az említett könyvekből válogatva. Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit szerintem mindenki ismeri, itt vannak körülöttünk a hétkönapjainkban. Tökéletesen megidézi a nagy elődöket, Örkény István vagy Roald Dahl meghökkentő világát. Az egyszerű, hétköznapi kis mesék olyan fricskát adnak, váratlan fordulattal záródnak, ami meglepő és izgalmas végkifejlettel ajándékozza meg az olvasót. Igazán jól szórakoztatnak, ahogyan a szerző egy interjúban nyilatkozta: "Fáradt embereknek írok". Igen, a szépirodalom is lehet szórakoztató! No és ki nem fáradt manapság....?  

     
A novellák igen sokfélék, valóban rövidek, olvasmányosak, egyszerre hol viccesek, hol elkeserítően dühítőek vagy meghatóak. Kicsit sem kiszámítható a megoldás, ez nagy erőssége a novelláknak, hogy többértelműek. Ajánlom őket, valóban tökéletes feltöltődés mindenkinek. Nekem volt szerencsém már olvasni egy kis ízelítőt az új kötetből. Jó lesz! 

Most itt az új hír! Az Osztálytalálkozó és A bezzeggyerek című nagysikerű novellásköteteket jegyző Rényi Ádám legújabb kötete a 95. könyvhétre érkezik Erika néni címmel! Előjegyzés indul! ITT  máris megteheted, érdemes a 21. Század Kiadónál előjegyezni. 
Én nagyon várom, hogy megismerjem közelebbről Erika nénit! Már az előző két könyv is nagy kedvencem, az Erika név pedig egy régi olvasmányból az egyik kedvenc női nevem...Szóval, Erika nénit mindenkinek!

Várom az újabb meglepetést, a vicces, mégis komoly befejezéseket és a szórakoztató kikapcsolódást biztosító novellákat.


Előjegyzés a Líránál ITT!  
 Ha a Librinél szeretnéd, IDE katt! 

                     
Picit térjünk vissza a "Fáradt embereknek írok" részhez: megkérdeztem a szerzőt, hogyan pihen, mivel töltődik fel, ha fáradt, elege van a napi pörgésből: 

RÁ: Nemigen van időm kikapcsolódni, ha mégis jut egy kevés, akkor lefekszem időben. Nagyritkán összerakok egy Legót, amire igazán felnőttként találtam rá, gyerekként Playmobil-os voltam. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése