2013. december 13., péntek

Blogszülinap

"A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, és az olvasó, aki olvassa."
  Kosztolányi Dezső magyar író, költő, műfordító, újságíró
1885. március 29. — 1936. november 3.




"Torták, rózsák, égő gyertyák
S néhány szívből jövő kívánság
Ha elmúltál már ennyi meg ennyi
Nem kell azt úgy a szívedre venni!"
  LGT: Boldog születésnapot!



Egy év számokban:
 Ma reggelig 21.453 oldalmegjelenítés, ebből a magyar adat: 5152. Ez a szülinapi bejegyzés a 141. Leszámítva néhány saját szösszenetem és néhány másoktól kölcsönkapott bejegyzést, olyan 130 körüli könyvismertetőt írtam. Voltak játékok is, sőt! Figyeljétek a blog fb oldalát! Ma kikerül a szülinapi játék is, ahol 2 könyv (A holló évszázada, Pokoli macskák) és egy FJ könyvjelző keresi szertő, új gazdáit!

Köszönöm mindenkinek, aki olvassa, figyeli és érdeklődésével kitüntette a blogom. Sok szép élményt kaptam az elmúlt évben. Nem csak olvasási élményeket, hanem személyes találkozásokat írókkal, interjúkat. A beszélgetések baráti és közvetlen hangulatát is szeretettel őrzöm. A könyvfesztiválos találkozást és kézfogást Gabi Gleichmann íróval, Dés Lászlóval, aki addigra már olvasta a könyves ajánlómat! Kováts Judit és Scherter Judit kedves mosolyát, szavaikat! Vagy akár az Ekultura kérdéseire való eléggé esetlen, zavaros válaszaim. Szép emlék az is.
 Ahogyan a blognak köszönhetem Kőrösi Zoltán "felfedezését"is. A könyvhéten már ismerősként beszélgettünk a könyveiről, borítókról is.
A személyes ismeretséget Trux Bélával, Rozsnyai Jánossal, Benkő Lászlóval és Kovács Noémivel.
A sok szívhez szóló, baráti dedikált könyveket. Fábián Janka kedves sorait, mosolyát. Ő a valóságban is olyan, mint a könyvei: elvarázsol, hangulatot teremt. Aki már részt vett vele író-olvasó találkozókon, dedikálásokon tudja miről beszélek.

Bíró Szabolcs és a Historium Kiadó: az elképesztő lelkesedésükkel, töretlen kitartásukkal az igényes történelmi könyvek népszerűsítése terén segítettek. Az egy év alatt igen jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk. Ennek is volt a múlt heti HistoryCon 2013 rendezvény  a csúcsa, amin részt vehettem Ezúton is köszönöm Szabolcs!

Köszönettel tartozom minden kiadónak, akik könyveikkel segítették, támogatták a létrejött írásokat, ajánlókat, facebook oldalukon azokat megjelenítették. Teljesség nélkül: Athenaeum, Animus, Magvető, Historium, Ulpius - ház kiadóknak.
Köszönet az Atlantic Press Kiadónak alakuló kapcsolatunkért, a továbblépéshez nyújtott segítségéért. Az egészen biztos: nem elég valamit jól csinálni, ha van mód még jobbá válni. A magányos blogolás sok tanulsággal is szolgált az elmúlt év alatt. Mivel nem tanultam sem a formát, sem a stílust az adódó hibákkal teljes a kép. 
A felelősség az, ami fontossá vált. Miről, mit és hogyan kérdése. Sosem szerettem "lehúzni" egy könyvet sem. Szerencsémre igazán sok jó könyv került a kezembe. És mennyi sok vár még olvasásra!
Ami pedig tetszett, lelkesít!  Örömmel tölt el új megjelenést kézbe venni, olvasni. Főleg, ha az valami különösen várt, vágyott könyv!
Örülök, hogy éppen Nesbo új krimije vezeti most a blog népszerű, legolvasottabb bejegyzéseit. Az előző, Kísértetek-ről írt ajánlóm 732-en olvasták el... ez a top csúcs. Őt követi Fábián Janka Adél és Alíz története 420 olvasással.


Hajrá, jövőre is tartsatok velem!
    Köszönöm a figyelmet! A blog fb oldalán pedig jön egy hétvégi játék! Tartsatok velem ott is!
             Gabó


               
http://youtu.be/13dfmAyFLYI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése