2013. január 22., kedd

Cseh Tamás 70

Cseh Tamás 1943. január 22-én született, ma töltené be hetvenedik életévét,  és ma van a Magyar Kultúra Napja is.

Cseh Tamás életműve, Bereményi Gézával közös dalai mindenkié.  Ez a több száz megjelentetett dal. Ahogy ő is megénekelte József Attiláról Bereményi sorait. "Mindenhol tanítható már óvodától egyetemig." Dalai közkincsé lettek.  A József Attila című szám a Műcsarnok lemezén szerepelt. Néhány személyes kedvencem még: A jobbik részem, Desire megnémul, Somlai Margit, Krakkói vonat, Úristen, hol vagyok? , Szerelmes dal, Fehér babák, Csönded vagyok, Születtem Magyarországon.........és még sok más is. Hallgassátok, emlékezzetek Rá!
Kapcsolódó hír még:
Várhatóan szeptember 6-án, a magyar dal napjához kapcsolódva avatják fel Cseh Tamás énekes szobrát a budapesti Szent Gellért téren. Újbuda a korábbi terveken változtatva az alkotással nem az „indiánnak”, hanem a dalszerzőnek állít emléket. A 2009-ben elhunyt Cseh Tamás ma  lenne 70 éves.
http://youtu.be/RW4pinAXh3s

2 megjegyzés:

  1. Érdekes, korábban nem szerettem, talán nem értettem meg. Most már szép, néha szomorú emlék fűz dalaihoz. Kedvencem a Csönded vagyok, Szerelmes dal és a Republic koncertek végén felhangzó Fehér babák.

    VálaszTörlés
  2. Igen, kell hozzá némi élettapasztalat..., de lehet érteni.
    Nagyon jók, elgondolkodtatóak, igazak. Hangulatuk van.

    VálaszTörlés