2023. augusztus 16., szerda

A tengerparti ház titka

 

Jenny Hale: A tengerparti ház titka





                                                           





Egy ilyen címre minden romantikus lelkű, kikapcsolódásra vágyó olvasó felkapja a fejét, és szerencsés esetben egy nyaraláson veti bele magát önfeledten a történetbe. Van itt rejtély, feszültség, a romantika és a dráma minden eleme felbukkan, lenyűgöző olvasmányt adva az olvasónak. A műfajában igényesen megírt, ajánlom mindenkinek, aki megindító, de szórakoztató, humort sem nélkülöző történetet keres.

Szóval minden adott a kellemes olvasmányélményhez, csodálatos környezet, a múltból felsejlő és megfejtésre váró titkok, barátságos emberek és persze a szerelem ígérete, ami gyógyír minden bajra. Már a borító tökéletesen visszaadja a hangulatot ami ránk vár, éppen ilyennek képzeltem volna a helyszínt, és bevallom nem lenne ellenemre itt eltölteni egy kis időt. A helyszín és az események magával ragadóak. Egy lebilincselő, romantikus és érzelmes történetet olvashattam.

Hősnőnk, Melanie Simpson nem meglepő módon tér vissza ide nagymamája odaadó ápolása és elvesztése után, bízva, hogy megtalálja lelki békéjét. Lou mama utolsó kívánsága unokájától nem kevesebb volt, minthogy próbálja meg helyreállítani ezt a szeretett házat, melyhez, mint kiderült szép, de fájdalmas titok is köti. A nagyi itt nőtt fel, és mindig arról álmodozott, hogy felújítják ezt a különleges házat, és panzióként üzemeltetik. Amikor a nagyi meghal, végrendeletében arra kéri Melanie-t, hogy teljesítse be álmait. Ezzel új célt is ad unokájának. Rosemary bay, Ellis-ház.. Ki volt Alfred Ellis, miért, kiért is épült meg ez a romjaiban is elbűvölő ház?


Melanie visszatérése némileg vegyes fogadtatásra talál, nem mindenki örül tervei hallatán. Ő is érzi a keserédes múlt szellemét, de lelkesen veti bele magát a munkálatokba, és a segítség is megérkezik Josh, egy helybéli ezermester személyében. Egy gyorsan közeledő hurrikán hamar meghitt közelségbe tereli őket. De vajon egymás karjába is? Egy bájos, hangulatos történet van a lapokon, de többet nem szeretnék elárulni, de azért nem csak ennyi a történet!

Édes-bús, régvolt szerelem is kibontakozik előttünk, a rejtélyes múltbéli levelekből. Bőven van kikért izgulni, és a szálak is bonyolódnak. A régi eltitkolt szerelem hogyan hat a jelenre? Milyen szép is volt amikor még kézzel írt levelek születtek, melyek így az utókornak is nyomot hagytak. Biztos sokan fogják szeretni, ezt az történetet, ami filmre illő.

Fellebben-e végül a fátyol a titokról? Talán nem csalódunk, a zárkózott emberek lassan felengednek, de persze ellenlábasok is előkerülnek. A legfontosabb, hogy mindenkinek a saját múltjával és emlékeivel kell megküzdenie az újrakezdéshez. A rég elveszett és most a múlt mélyéről előkerülő levelek mennyiben változtatják, írják felül a jelent? Sikerül-e megtalálni a boldogságot szereplőinknek, legyen a könyv titka és a tengerparti házé. A mi dolgunk csak annyi, hogy önfeledten olvassunk és engedjünk Jenny Hall író eszközeinek, a  múlt és a szerelem csábításának.



       

JENNY HALE
Az amerikai Nashville-ben élő Jenny Hale a szívmelengető romantikus történetek mestere. Coming Home for Christmas és Christmas Wishes and Mistletoe Kisses című regényeiből sikeres tévéfilmek készültek, és Karácsony a Kandalló Vendégházban Magyarországon is nagy siker aratott. Amikor épp nem legújabb sikerregényét írja, vagy kiadója ügyeit intézi, Jenny családjával – férjével, két gyermekükkel, illetve labradoodle kutyájukkal tölti az időt, és kedvenc hobbijának, a fotózásnak hódol.

Cartaphilus, Budapest, 2023
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632668888 Fordította: Dobos Lídia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése