2022. június 3., péntek

Az idegen

Bauer Barbara: Az idegen
(Találkozások 1.)



                                                                  




"A boldogságot ne mástól várd, de még csak ne is egy másik helytől, munkától, sikertől, és különösen ne egy másik testtől. A boldogságot magadban keresd."



Kedvelem Bauer Barbara történelmi regényeibe szőtt családi történeteit. A misztikum sem áll távol tőle, több regénye hangulatát ez alapozta meg. Most elindult négy részesre tervezett sorozata különleges történeteket, meghatározó találkozásokat mesél el olvasóinak. Bevallom, már nagyon vártam egy ilyen mai életmesét tőle.


Aki nem hisz, illetve hókusz-pókusznak, szemfényvesztésnek gondolja az ezotériát, azt, hogy mindenkinek van egy lelki társa, eleve elrendelt párja, talán kétkedve fogja olvasni. Némi fenntartásom akadt nekem is, ahogy azonban haladt előre a történet, egyre jobban éreztem, a lelkizés mögött komoly gondolatok, érzelmek kavarognak. Sajnos néhány éve volt hasonló halálközeli élményem, így teljesen át tudtam élni ezeket a helyzeteket. Valóban átértékelődik minden, máshová kerülnek a hangsúlyok. A legjobbkor talált rám ez a különleges hangulatú történet. Elmerengés, egy belső utazás ez a történet. Az élet nagy pillanatai a nőket általában jobban foglalkoztatják, ezek mögött az univerzum áll. Minden okkal történik.

Annál szebb nincs is, amikor két ember igazán egymásra talál. Lehet ez véletlen, de nem az. Ott és akkor jött el a megfelelő pillanat. Siettetni nem szabad, jön az, éppen akkor, amikor már talán nem is várja az ember. Feladja, lemond a páros boldogság reményéről, amikor bekopogtat a szerelem. Mit tehet egy fiatal lány, akinek amúgy mindene megvan? Jó állása, amit szeret, éli az életét és jól érzi magát a bőrében - egyedül. Szerencsés helyzet ez is, de azért az ember társas lény. Kapkodni, erőltetni semmit nem érdemes. Még a rokonság, barátok kedvéért sem. Erről is akad néhány szép gondolat. A felszínes, csillogó boldogság-kellékek sem adnak igazi örömöt- vigaszt. Bár az élet részei ezek, de jó azt megosztani valakivel.

Így aztán, amikor egy váratlan kanyar kiegyenesedik, a halálközeli állapot egy pillanat alatt mindent megváltoztat. A tudatalattink és az angyalok, no meg az orvosok segítségével átértékelődik minden. A fényben megjelenik négy alak, akik közül az egyik új utat mutat. A lány szerencsésen túléli a balesetet, hiszen még fiatal, feladata, dolga van itt. Olvashatjuk ezt a belső lelki utazást az igaz felnőtté válás történetének is.

A jelek ott vannak körülöttünk, de általában nem vesszük észre, csak legyintünk, nem tulajdonítunk komoly figyelmet ezeknek. Vagy éppen utólag nyernek értelmet a történtek. Lehet ez éppen egy rég tervezett, dédelgetett utazás, ami meghatározóan sorsfordító lehet. Ez esetben Izrael, Holt-tenger. Könnyek és az élet bája. Vágy egy társra. Váratlan találkozás, új tapasztalatok, érzések, érzelmek kavarognak. Amikor mégis oda ül a lány mellé a repülőn egy idegen... valami elindul. Mindenkivel megesett már, hogy első találkozásra is azt érezte, én őt már ismerem, találkoztunk valahol. Valamikor. Talán egy másik életben. Ki kit ment meg, az egy új, immár közös kaland lehetősége. Felismerni, együtt elindulni ezen az úton, ezt megtapasztalni különleges, szívmelengető érzés. Amikor minden egy pillanat alatt az igazi helyére kerül.

Nem nagy titok, az olvasó azonnal rájöhet már a könyvecske ajánlásából, ez bizony Bauer Barbara saját története. Ahogy megélte, átélte a találkozást egy idegennel, aki mára már a férje, kislánya édesapja.

Vannak az életben megmagyarázhatatlan történések, események. Néha nem is kell keresni, tudni mi miért és akkor történik. Elfogadni, élni vele, megbecsülni izgalmasabb. Volt szerencsém többször is találkozni a házaspárral, minden pátosz nélkül az volt az első benyomásom, mennyire harmóniában vannak egymással. Valahol az sem lepett meg, hogy éppen a felhők felett egy repülőn találkoztak. Kincs ez, az élet nagy ajándéka. A további találkozásokat várva kívánom találjon rá mindenkire ez a gyönyörű érzés.

Bauer Barbara négykötetes kisregénysorozata négy különleges találkozásról szól. A szerző ezúttal misztikus belső utazásra hívja olvasóit, akik eddig főként hétköznapi családok generációkon átívelő történeteit szokhatták meg tőle. Az átutazó, A jövevény, A barát a sorozat további kötetei.




ITT rendelhető a könyv kedvezménnyel!


                            
BAUER BARBARA 1974-ben született, azóta él Etyeken. Írói pályáját újságíróként, televíziós szerkesztőként kezdte, mára hazánk egyik legtermékenyebb írója. 2012-ben jelent meg első regénye, a Légikisasszonyok. A Vakrepülés és az Elsuttogom százszor után megírta nagy sikerű történelmi regényeit, a Porlik, mint a sziklát, Az élet hangját, a Még látlak odafenn, a Kétszáz éves szerelmet, Az aranyműves fiát, A fényfestőt, A fekete rózsát. Írt életregényeket, köztük gróf Wenckheim Krisztina történetét, A leggazdagabb árvát; Demján Sándor gyermekkora nyomán a Messziről jött fiút és Máté Péter életregényét, Most élsz címmel.






Jaffa, Budapest, 2022
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634756347










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése