2020. augusztus 1., szombat

Nyári újdonságok - augusztus 2020

Nyári újdonságok - augusztus 2020



                                                 
           









Mit tartogat még az idei nyár? Kitekintés, mit ajánlanak a kiadók, öt izgalmas újdonság, amit várok.
Aki még most indul nyaralni könyvet is csomagoljon!



A 21. Század Kiadónál jelenik meg Vadászparti címmel ez az ígéretes krimi, ami már a sárga alapszínével felhívja az olvasók figyelmét. Az isten háta mögötti vadászlakban, Skócia erdőségeinek mélyén összegyűlnek a régi barátok egy fergeteges szilveszteri partira - ahol gyilkosság történik.

Lucy Foley írt már három regényt, amelyeket tizenhat nyelvre fordítottak le, de ez az első thrillere, és A vadászparti sikere minden képzeletet felülmúlt - világszerte több mint negyven kiadásban kapható, és hosszú időre kibérelte magának az eladási listák csúcsát.

ITT tudod előrendelni az augusztus 13-án érkező újdonságot.





Még egy újdonság a 21. Századtól: Földvári András Elmentem világgá kötete az utazási élményeit foglalja össze. A nyár főleg az utazások időszaka, igazi aktualitás most ez a könyv. A világ összes országában járt már a szerző, számtalan élményét, kalandját osztja meg olvasóival. A fülszöveg szerint 795 reptéren utazott át, 2650 járaton ült, a megtett távolságok alapján eddig 113-szor kerülte meg a Földet, és több mint 11-szer juthatott volna el a Holdra.
ITT rendelhető már a könyv!

                                                 
                                        

Végre érkezik a Magvető Kiadónál augusztus utolsó napján Einar Kárason Viharmadarak kisregénye. A vírushelyzet miatt került át áprilisról a megjelenés nyár végére, azóta várom. Izgalmas és üdítő olvasmány lesz, az borítékolható.

Egy izlandi halászhajó Új-Fundland partjainál hatalmas, jeges viharba keveredik 1959 telén. A Máfurön egyre több a jég, hiába törik és zúzzák rendületlenül, a víz megfagy, és gyorsan körbevesz mindent: kötelet, sodronyt, korlátokat, ablakokat és hajóhidat. A fedélzeten tartózkodó harminckét férfi számára hamar világos lesz, hogy már nemcsak a hajó megmentése, hanem az életük a tét. A Viharmadarak csodálatos gazdagsággal mutatja be ember és természet soha véget nem érő harcát, a világ egyik legveszélyesebb munkáját végző halászok életét és a tenger mindent elsöprő erejét. A csupajég regény Patat Bence fordításában olvasható. ITT előrendelheted!





A végére az Animus Kiadó két hűsítő újdonsága. A két krimi igényes borítója beszédes.
A skandináv krimik rajongói egészen biztos, hogy nagyon várják az új favorit, Stefan Ahnhem újabb könyvét, A kockavető-t. A Fabian Risk-sorozat új kötete A fantom, A kilencedik, és a Mínusz 18 után Ahnhem eddigi legsötétebb thrillerének ígérkezik. Erdődy Andrea fordításában várhatóan augusztus 10-től kerül az olvasókhoz. ITT előrendelhető!






Egy új szerző is debütál a kiadónál. A finn Max Seeck krimije a psziché legmélyére hatol, és szembesíti az olvasót korunk emberének félelmeivel, és azzal, milyen manipulálhatók is vagyunk.A Boszorkányvadász a fiatal finn szerző kiugró sikere, a nemzetközi könyvpiac idei nagy felfedezettje! Ez esetben a fordító Huotari Olga.
Tervezett megjelenés: 2020. augusztus 17. ITT előrendelheted kedvezménnyel!

                                                                                                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése