2014. április 12., szombat

NE sikíts!

Paul Finch: NE sikíts!







Az Athenaeum Kiadó új krimisorozatot indított útjára ezzel a történettel. Ha ironizálnék, azt mondanám: ez Profi munka, de az már a második krimi a sorozatban...
Nézzük a szerzőnket, ki is Paul Finch?

        


                               

Paul Finch egykori rendőr és oknyomozó újságíró, számos sikeres Hollywood-i thriller és horrorfilm forgatókönyvírója,  (Ő írta a brit The Bill című tévésorozat néhány epizódját is) közel tizenöt díjnyertes regény szerzője. Kétszer nyert Brit Fantasy Díjat, egyszer pedig a Nemzetközi Horrorszövetség Díját. A Heckenburg-széria harmadik kötete angolul 2014 tavaszára várható.
A Ne sikíts! egy nagyszabású trilógia első része, a keményebb krimik rajongóinak új kedvence.
Ezt a krimit jó kézbe venni. Először is nagyon "olvasóbarát" méretű. Utazáshoz is ideális, táskában is jól elfér. Remek borítója van, ami rögtön megfogja az ember szemét. 
A bordó alapszín és pókot formázó, latex ruhába bújtatott női alak sokat elárul. Végül pedig a sorozat még "pénztárcabarát" is. Mindössze 1990 ft-os áron lehet megvásárolni ezt az új krimisorozatot.
 "Elég, ha megnevezed a nőt, akit akarsz. Mi leszállítjuk neked."
 Ez a regény ajánló mondata már nem hagy kétséget. Egy vérbeli, sok akcióval megírt igazi thrillert kap az olvasó. Olyan "gyomorösszehúzódós", rettegve olvasós, izgulósat.
  London elegáns lakásaiból Manchester kies ipari negyedén át vezet a nyomozó útja. A csillogásból a mocsokba, mert a felszíni elegancia igazi mocskos szenvedélyeket takar. Cégvezetők, bankárok, nagy hatalommal bíró politikusok és korrupt tisztviselők, akiket kibogozhatatlan szálak kötnek össze a Kedves Fiúk klubbal. Ami egy alvilági szervezet, de egy kicsit sem kedves. Sőt! Pénzért pedig a legtitkosabb, legsötétebb vágyakat is kielégítik. Brutális és mocskos, mégis vonzz. Az alvilág lehúz, ha hagyod.

Mark Heckenburg nyomozó még nem szembesült ilyen szövevényes és ördögi esettel, hiszen 38 nő tűnt el eddig, minden nyom nélkül. Akad itt friss diplomás egyetemista, háziasszony, gondos feleség és egy maffiózó lánya is... Az elkövetők profi módon hajtják végre tettüket. Mindezek mögött a legmocskosabb szenvedély és a pénz a fő mozgatórugó. Letehetetlenül izgalmas krimit olvashattam. Erős idegzetűek előnyben!
A vérbeli hajsza és a remek fordulatok jellemzik a filmszerűen pörgő akciókat. A karakterek remekül megírtak, jól kidolgozott mind a nyomozó figurája, mind pedig a történet többi szereplőjéé is.  Heckenburg nyomozó, aki többet tud a kelleténél, amolyan magányos farkas.
Kapunk lelki és családi hátteret, szerelmi vonal is felvillan. Igazán szerettem a segítségül szegődött Lauren alakját. Igazi vagány nő, jól színesítette a történetet. 
Erkölcsi tanulságnak ott volt az egyik tettestárs-megrendelő, aki komoly lelki válságba jutott.
A mondás is beigazolódott: fejétől bűzlik a hal! 
Szerencsére a sok titok és akadály elhárult, a beépített tégla személye is kiderült a végére. Ám ez, már egy újabb történet lesz! 
Heckenburg nyomozó május 20-tól visszatér és jön a következő bűneset! Én várom.

Köszönet az élményért az Athenaeum Kiadónak!


5/5

                     
 Athenaeum, Budapest, 2014
444 oldal · ISBN: 9789632933092 · Fordította: Márton Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése