2014. március 29., szombat

Könyvek tavaszra 1.

Ahogy a költő is mondja: "Tavasz van, gyönyörű!"

A tavaszi napsugarak hatására bújnak elő a virágok, úgy a kiadóknál is sorra érkeznek az újdonságok. Egy szubjektív ajánlat tőlem.
Válogatás a kiadók már megjelent, avagy hamarosan megjelenő tavaszi újdonságaiból. Folytatása hamarosan, még a Könyvfesztivál előtt.

Elsőnek ajánlom a Historium Kiadó kötetét: Bíró Szabolcs Ragnarök viking fantasy-meséje már a boltokban! Érdekes és mesés kaland részesei lehetünk. Bíró Szabolcs, a magyar középkor megszállottja ezúttal tőle szokatlan témával lepi meg olvasóit: a Ragnarök történelmi alapokon nyugvó középkori fantasy, egy sosemvolt, véres saga a bosszúról, a tűzről, és arról, hogy észak fiai gyakran keményebbek és kikezdhetetlenebbek, mint a skandináv acél.
Íme a remek könyvtrailer:







 
  A Scolár Kiadó idén 20 éves. Kim Leine nálunk első kötete március eleje óta már kapható. A megjelenésre a szerző is hazánkba látogatott. 
 Nem csak a gyönyörű borító, de a kalandos és remek hangulatú történet is nagy figyelmet érdemel. Meghatározó olvasmány volt nekem, remélem hamarosan olvashatom a szerző újabb regényeit is.
A Végtelen-fjord prófétái kötetről hamarosan írok bővebben is! Ne hagyjátok ki!




Az Atlantic Press Kiadó két újdonsággal is jelentkezik a Könyvfesztiválra. 

Április 24-től a könyvesboltokban William G. Winkler A pénzváltó című politikai krimije.
Most 20%-os kedvezménnyel előrendelhető az alábbi linken:
http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=William_G_Winkler_A_penzvalto&id=269894&type=22


Ezt biztosan be fogom szerezni a Millenárison, felkerült a kívánságlistámra. A könyv fülszövege felkeltette az érdeklődésem: " Terroristák, bérgyilkosok és merénylők az egyik oldalon, ügynökök, kémek, titkosszolgák a másikon. Állandó viaskodásuk többnyire úgy nyomja rá bélyegét az átlagember életére, hogy nem is tud róla. És még ha sokszor nemes célért harcolnak is, ők a modern világ igazi vámpírjai."
Az Atlantic Press Kiadó politikai krimisorozatának ez a nyitó darabja!






A kiadó másik újdonsága: Én és az iszlám. Rendkívüli hangulatú és érdekes kötetnek ígérkezik: 
" A mindössze 27 esztendős, de sztárbloggerként már az egész arab világban ismert Amir Ahmed Nasszer könyve, az Én és az iszlám megrázó vallomás egy hívő muszlim belső drámájáról. A szélsőséges gyűlölködés szellemében nevelkedett fiatalember saját útját írja le a fundamentalizmustól az iszlám eredeti mérsékelt tanításának megértéséig és hirdetéséig.
Az Én és az iszlám, ugyanúgy, ahogy a Hazám, az ígéret földje, az Atlantic Press Kiadónál lát napvilágot tavasszal.






A Park Kiadó újdonsága: 
 A kötetből csak Olaszországban több, mint 1 millió példány kelt el:  "Minden fiú szívében van egy vészkijárat: legbiztosabban úgy menekülhet el önmaga elől, ha belehabarodik valakibe, aki nem hozzá való" Massimo Gramellini: Álmodj szépeket kötete is már kapható! 
A kiadó másik ajánlata: Jamie Oliver visszatér! 
Április 10-től keressétek a boltokban új szakácskönyvét.   



A Helikon Kiadó folytatja az új köntösben megjelenő Márai-sorozatát a San Gennaro vére című regénnyel.
Tavasszal kerül a polcokra Góg Laura csodálatos kiállítású kötete, melyet az egyik legvarázslatosabb magyar színésznőnek, Tolnay Klárinak szentelt. Tolnay Klári ikonikus alakja a magyar színház és film világának. Idén lenne 100 éves, erre az alkalomra állították össze ezt a csodálatos könyvet. Ez is kívánságlistás nálam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése