2019. december 13., péntek

7. blogszülinap

7. blogszülinap 


                                                             "Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." 
Mark Twain

Kedves Mindenki! Kiadók, szerkesztők, fordítók, írók és olvasók!
A közhelyeket hagynám, de tény: Rohan az idő! Gabó már évtizedek óta olvas, ám a blog ma a bűvös hetedik évét ünnepli! Némi kis statisztika után jönnek a szubjektív legjeim: Leginkább, ami jelen hangulatom tükrözi, hiszen lehet, mondjuk egy hét múlva nem pont ezeket a könyveket válogatnám ide. Igyekeztem alaposan mérlegelni, átgondolni... Azonban az tuti biztos, hogy ezek a könyvek sorrend nélkül is emlékezetes, kivételesen jó olvasási élményeket adtak. Bátran ajánlom őket mindenkinek, vagy az eddig született 1172 poszt bármelyikét. Ígérem, az idei 195. könyv olvasása közben, (68 906 oldal) lesz idén is az év legjobbjai válogatás. Mesés 7 év van mögöttem, rengeteg élménnyel, emlékkel.

Köszönöm nektek ezt a hét évet, hogy követtek, jöttök, olvastok, hozzászóltatok, drukkoltatok, velem örültetek, vagy sokan segítettetek így vagy úgy. Hálásan köszönöm MINDEN KIADÓNAK és írónak, a barátságot, a segítséget, öröm így az együttműködés, sok szép emléket adott.


A számok: jelen poszt az 1172. bejegyzésem. Idén eddig 172 ajánló született. A legtöbben eddig Márai Sándor: Az igazi könyvéről írt bejegyzést olvasták el. Ez jelen pillanatig 17 476 kattintással vezet. Anyám ajándékai a következő, alig lemaradva 17 177, harmadik helyen a Félelem krimi áll 8 497 olvasással. Ezt a Pokoli lecke 8084, Jodi Picoult Egyszerű igazsága 8054, Szilvási Lajos 3 regényéről írt posztom 7934, Vámos Miklós Töredelmes vallomás kötete a hetedik 7557 kattintással.
Tovább műfajok szerint, szigorúan a hetes bűvöletében! Valóban nem volt könnyű választás.
Szépirodalom: hazai kedvenc könyvek:1: Kőrösi Zoltán: Magyarka

2: Grecsó Krisztián: Isten hozott

3: Szabó Magda: Az ajtó

4: Oravecz Imre: Ondrok gödre

5: Háy János: Hozott lélek

6: Márai Sándor: Egy polgár vallomásai

7: Tóth Krisztina: Akvárium
Szívszerelem szépirodalom - külföldiek                                                               
                                                                                                                                     1: Kim Leine: A Végtelen-fjord prófétái

2: Per Petterson: Lótolvajok

3: Gerard van Emmerik: Csibefiú

4: Gerbrand Bakker: Az iker

5: Karl Ove Knausgård: Játék (Harcom 3.)

6: Jón Kalman Stefánsson: Menny és pokol trilógia

7: Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnakTörténelem:

1: Csikász Lajos: Megátkozottak - Az Árpádok alkonya

2: Trux Béla: A templomos lovag és Akkon ostroma

3: Benkő László: A Zrínyiek trilógia

4: Bíró Szabolcs: Non nobis, Domine

5: Marcellus Mihály: Északi vihar

6: Kapa Mátyás: Kőszeg regénye (Harangszótól harangszóig)

7: Benkő László: Drezdai emberünk

Krimi:1: Jo Nesbo: Kés

2: Jens Lapidus: Instant dohány

3: Jussi Adler-Olsen: A 64-es betegnapló

4: Terry Hayes: Nevem Pilgrim

5: Anders Roslund – Stefan Thunberg: A kötelék

6: Niklas Natt och Dag: 1793

7: J. D. Barker: A negyedik majom
Tudom, sok-sok fontos, jó könyv kimaradt... fájó szívvel, ami értékes nekem (Stoner, Esti ködök kertje, A Nickel-fiúk, Bádogember, Hallgasd a holtak énekét, Bíborszín, Suttree) ide most nem csak
a bestsellerek kerültek fel. Sok élményt adott a dedikálásokon, könyvbemutatókon való részvétel. Barátságok, kapcsolatok születtek, ami a továbblépést is erősíti.

Tartsatok velem jövőre is! Köszönöm a figyelmet!
"Vannak pillanatok az életben; amiket soha nem lehet elfelejteni. Vannak pillanatok, amelyek mint parányi tűk megakadnak az ember húsában és idegszálaiban. Amik oly élesen és mélyen vágódnak be az emlékezetbe, hogy az idő sohasem tudja kimosni belőlünk. Halk pillanatok ezek, csak a halk pillanatok fúródnak ilyen mélyre. Az élet hangos, nagy pillanatait gyakran előszedi az ember, minden alkalommal kiszínezi, átfesti, az érdekes, nagy pillanatok lassanként megkopnak, elhalnak a borosasztalok felett a szivarfüstben. Csak azok a pillanatok az örökkévalók, amiket nem lehet elmondani. Ezek a kis meztelen pillanatok szemérmesen elbújnak a szívben, így élik magányos életüket." - Zilahy Lajos6 megjegyzés:

 1. Isten éltesse a Gabó Olvas blogot! Maradj még velünk sok-sok éven át, és hozd a friss és üde, olykor hátborzongató, de mindig tartalmas értékeléseidet!
  Zseniális csapatot hoztál!
  Köszönjük, hogy vagy :)

  VálaszTörlés
 2. Köszönet a számos örömteli percért, amelyet a blogok jelentettek és jelentenek nap mint nap, többször. Bízom benne, hogy még sok hasonló örömben lehet részem. Gratulálok, és sok sikert kívánok!

  VálaszTörlés
 3. Három éve, talán, találtam rá erre a blogra, azóta hűséges olvasója vagyok. Annyira az én izlésemnek való volt, hogy nyugodtan ráhagyatkozhattam, igy sok iróval a blog segitségével ismerkedtem meg. Köszönöm, hogy vagy és annyi örömteli percet okoztál.

  VálaszTörlés
 4. Gratula az évfordulóhoz, még sok-sok élményt és könyvet kívánok Neked! :)

  VálaszTörlés
 5. Kedves Gábor, boldog bűvös hetedik évfordulót kívánok: Dóra

  VálaszTörlés