2014. április 11., péntek

Kriminális tavasz

Tavaszi krimiújdonságok




Szívem csücske a krimi. Akik olvassák a blogom ezt tudják is. Nézzük, milyen krimiújdonságokat kapunk tavaszra a Könyvfesztiválra? Nyomozzunk együtt!
Ne feledjétek: akciókkal, kedvezményekkel és sok sok dedikálással: XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2014. április 24–27.
Millenáris Park.


ANIMUS KIADÓ:
                                           


Kristina Ohlsson már letette a névjegyét. Eddig idehaza három jobbnál jobb skandináv krimivel örvendeztette meg rajongóit, köztük engem is! Vadonatúj krimije immár a negyedik  lesz a sorban,
ami az 573-as járat címmel kerül a boltok polcaira. Nagyon várom, hiszen az eddigi könyvei is igen erősek voltak. Az meg (nekem) hab a tortán, hogy egy repülőgépen játszódik.
A fülszövegből: "Fenyegető levelet találnak a Stockholmból New York felé tartó, négyszáz utast szállító Boeing fedélzetén."
A vészhelyzet elhárítói – köztük a szerző előző köteteiből ismert Alex Recht és Fredrika Bergman lesznek.

A skandináv krimirajongók másik nagyon kedvelt szerzője is újabb történettel jelentkezik: Jussi Adler-Olsen. A tavalyi igazán remek Palackposta és a 64-es betegnapló írója és a Q ügyosztály ötödik esete Hajtóvadászat címmel kerül kiadásra,
Várom ezt is!  

A harmadik újdonság az Animustól: Anthony Horowitz: Orosz rulett

Ez egy bérgyilkos története. Egy emberé, aki már többször is keresztezte az MI6, azaz a brit titkosszolgálat ifjú hőse, Alex Rider útját. Sorsuk összefonódott, és sok hasonlóságot mutat...
Ez is izgalmas történet lehet!

ATHENAEUM KIADÓ:


Az Athenaeum új krimisorozatot indított, aminek két friss darabja már kapható. Nagyon kedvező áron jelennek meg a sorozat darabjai, mindössze 1990 ft-ért kaphatóak!

NE sikíts! címmel.  38 nő tűnt el nyomtalanul. Mark Heckenburg nyomozó még nem szembesült ilyen szövevényes és ördögi esettel. Útja London elegáns lakosztályaiból egyenesen Manchester kies ipari negyedébe vezet, a csillogásból a mocsokba. A Ne sikíts! a thriller műfaj egyik legjobbja; benne a Scotland Yard legalja és legjava, pörgős cselekmény, vérfagyasztó fordulatok, és egy nyomozó, aki többet tud a kelleténél.
Paul Finch tollából jelent meg, (már olvasom, tényleg jó, izgalmas!). Hamarosan még bővebben is írok róla.

Míg Owen Laukkaen: Profi munka története:  Négyen voltak. Az egyetemen ismerkedtek meg, egyszerre diplomáztak, együtt tervezgették a jövőt. Egy nap azon viccelődtek, hogy talán emberrablásból kéne megélniük. A hajsza Miamitól Detroit-ig tart, egyre hevesebbek az összecsapások, egyre több az áldozat, és csak abból lehet vérbeli profi, aki mindent egy lapra tesz fel.
Keressétek, érdemes!











KOSSUTH KIADÓ:

                   
Nincs okuk panaszra a krimikedvelőknek! Napfényes városok, sötét bűnök, ez a Kossuth kiadó új, Spanyol krimik sorozata. Ezzel színesítik a kínálatot. Három történet jelenik meg:

Pablo De Santis: Párizsi rejtély.  A krimi 2007-ben elnyerte a Planeta-Casamérica díjat, mely az egyik legrangosabb irodalmi díj spanyol nyelvterületen.
Pablo De Santis április 26-án, szombaton a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon dedikálja a könyvét! Keressétek, és dedikált példányt olvashattok. Én megyek.
Carmen Posadas: Meghívás gyilkosságra és Francisco González: Szomszédom a halál krimijei is a kínálat részei.

 Az Alexandra Kiadónál a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra krimi kategórián belül – új kiadásban – megjelenő kötetek:
 Robin Cook: Halálos kockázat az orvosi krimik mesterétől. Egy nemzetközi bestseller: Patricia Cornwell: A Scarpetta-faktor címmel. Itt akár bele is olvashattok:
 
 A Sakál napja szerzője is újabb krimivel jelentkezik
Frederick Forsyth: Halállista krimije is sok izgalmat ígér.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése