2013. november 3., vasárnap

Pokoli macskák

Jackson Galaxy: Pokoli macskák
  Avagy mire tanítanak minket a világ legkomiszabb cicái


"Rengetegen vannak, akik az állatokhoz fordulnak, amikor az életük darabokra hullik szét."

Jackson Galaxy és a Pokoli macskák világszerte népszerű. Hogyan kezdete, hogyan jutott el idáig
 és mi volt az az élethelyzet, amikor rájött: szabadon élni, lazán, de hasznosan is lehet.
A könyv fülszövegéből:

 Jackson Galaxy az Animal Planet népszerű sorozatának macskaguruja, leginkább egy motoros banda tagjára emlékeztet, mégis különleges képességgel rendelkezik: nem létezik a világon olyan zűrös cica, akivel ne tudna „szót érteni”, és akinek ne tudna segíteni – az állatok idegileg kikészült gazdáiról nem is beszélve.


 Nyíltan és őszintén ír az életéről. Azokról az évekről, amikor füvezett, menhelyen dolgozott és
bizony nem igazán tudott mit kezdeni magával és az életével. Kereste a helyét a világban.
 Hogyan lettem macskaguru? Miben és hogyan vezette rá Benny a cirmos kandúr arra: tegyen valami hasznosat. Amikor életének társa lett a cica... Nem, nem csak egy macska, aki vele élt!

" Benny immár nem a gondjaimra bízott menhelyi állat volt, hanem a családom tagja."


 Jackson felismerte: az állatok sok mindent pótolhatnak az életünkben, lelkünk megnyílhat előttük, ha: türelemmel, szeretettel vagyunk feléjük. Egy macska is érző lény, mint emberi társaink, Neki is lehet rossz napja, őt is megviseli az új helyre való költözés, vagy épp egy másik cica feltűnése. Őket is lehet nevelni, alakítani. A módszereiről, ötleteiről ír ebben a könyvben.
" Lehet, hogy valaki zseniálisan ért a macskákhoz, de az egész fabatkát sem ér, ha közben nem tud mit kezdeni az emberekkel."


 Elképesztően érdekes, várakozáson felüli élményt tud adni a könyv! Jackson valódi figyelemmel, érdeklődéssel törődik kis kedvenceivel. Erre is tanít könyvében.
Bepillanthatunk a kinti menhelyek életébe, működésébe is. Mind ez Amerikában....

 Sajnos gyanítom: idehaza ez még szinte "álom". Galaxy története, tippjei sok jó és hasznos  ötleteket adhat az állat neveléséhez, tartásához. Ő már csak tudja, hiszen Benny tizenhárom évig élt vele. A menhelyi állatok gondozásáról nem is beszélve.
Persze azt már tudjuk, sok haszna is van egy társként kezelt cicának.  Talán egyre többen felismerik a lehetőséget mit adhat az életünkhöz egy olyan barát, aki "jó, ha kéznél van". Beszél a drogokról, kapcsolatairól. Szüleiről, az élet kérdéseit úgy meséli el, mintha itt ülne a kanapén egy sör mellett és beszélgetnénk.
 Elmeséli a szeretett társ elvesztését, ami megint nem könnyű. Hogyan lehet feldolgozni ezt a helyzetet? Én magam is hallottam már állatbarátoktól kedvcencük elvesztése után:
nem kell másik ... olyan már nem lesz úgy sem. Mint az életben, egy egy kedves rokon elvesztése után. Az elengedés művészete nehéz, de tanulható.
 Megérthetjük mit jelent sok magányos embernek  egy cica-társ és nem is kell idősnek, magányosnak lenni ehhez. Ez már akár gyerekkorban is fontos lehet!
 Jackson Galaxyt többek között nevezték már macskaidomárnak és macskapszichológusnak is. Egyedülálló „Cat Mojo” módszerével segít rávilágítani a macskatulajdonosoknak, miért viselkedik úgy a kedvencük, ahogy. Tanulságos, hasznos könyv lehet kedvencünk megértéséhez.

Szeretet és türelem!
Minden állatbarátnak és gazdinak ajánlom ezt az érdekes könyvecskét!
             

 Jaffa, Budapest, 2013
290 oldal · ISBN: 9786155235719
Fordította: Bertalan György.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése