2022. július 16., szombat

Kárhozat

Linda Castillo: Kárhozat




                                                    










A Castillo-t kedvelők a tizenharmadik nyomozásán követhetik Kate Burkholdert. Remek nyári olvasmány, izgalmas kikapcsolódás, ami női sorsokat állít a középpontba, és a lélektanra épít.


Castillo biztos kézzel, rutinosan építi fel a cselekményt, a végén váratlan lezárást biztosítva az olvasónak. Rögtön a történet közepébe csapunk, drámaian erős kezdéssel indít, amit szeretek. Háttérnek ezúttal is az amishok zárt világáról, szokásaikról olvashatunk, különös tekintettel a gyermekekhez való viszonyukról. Érzelmeket megmozgató krimi került ki Linda kezéből. 


     
Rachael Schwartz tizenkét éve kiűzetett az amish közösségből, ahová most visszatérne. Szeretné rendezni a múlt vétkeit, elkövetett hibáit. Amikor erre sor kerülhetne valaki ezt nyomban megakadályozza és brutális kegyetlenséggel megöli a fiatal nőt. Miért jött vissza Rachel a kisvárosba, mit keresett egy ócska motelben, ahol élete drámaian szomorú véget ért? Mit követhetett el a múltban, hogy valaki a kegyetlen halálát akarja? A feszült történet sok régi titokról lerántja a leplet, ami ismét felbolygatja a közösség életét. Rachael ugyanis könyvben írta meg az amish életről nem túl hízelgő véleményét. Öntörvényű, szeszélyes és megzabolázhatatlan kamasz volt, aminek következményei most érik utol. Rachael azon karakterek közé tartozik, akik tetteiket nem mérik fel, vadak, de a megbánás már elkésik, számára nincs bocsánat.

           
A történet jól kidolgozott, Kate Burkholder továbbra is nagyszerű karakter, Tomasettivel jó párost alkotnak, ami némi humorról is gondoskodik. Kate élete az áldozatéval váratlanul összekapcsolódik, ami számára is sokkoló. Kate igyekszik bepillantást nyerni a nő titkaiba, s kideríteni az igazságot.

Painters Millben egy gyilkos kísért, aki mindent elkövet, hogy a régi titok, Rachael múltja ne kerüljön napvilágra. Rendőri korrupció, fiatal amish lányok lázadó útkeresése, beilleszkedése adja a hátteret. Castillo meglepő fordulatokat ad a lebilincselő cselekményhez, az emberi játszmák, a régi titkok árnyékában súlyos következményeket hoznak. Amikor úgy tűnik, az ügy lezárult, Kate ösztönei azt súgják, hogy ez még nem a teljes igazság. Egy jó kis csavar van a végén, az emberi gonoszság tényleg nem ismer határokat. 
A sorozat ezen része hozza a szokott formát, ha nem is lett éppen kiemelkedő darab. A megszokott izgalmas történetszövés ismerős fordulatai kissé megfáradtak, néhol már zavart az ismétlődés.
Castillo izgalmas amish krimije mint a jó hamburger, működik. A sorozat kedvelőinek borítékolhatóan  nem fog csalódást okozni.


ITT rendelhető a könyv! E-könyvben ITT találod! 



Linda Castillo: Ohio-ban született, kamasz korától írónak készült. Jelenleg Texasban él férjével. Regényeit 30 nyelvre fordították le. Több vezette a New York Times bestseller listáját. Könyveit idehaza a General Press adja ki.




General Press, Budapest, 2022
puhatáblás · ISBN: 9789634526292 · Fordította: Beke Zsolt · Megjelenés időpontja: 2022. július 25.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése