2014. december 7., vasárnap

A kárhozat éjjele 1. (Róma).

Izolde Johannsen: A kárhozat éjjele 1.
 Róma

                                                                                                   














Erre a könyvre az írónő facebook oldalán figyeltem fel. Történelem, ókortól évszázadokon átívelő kalandok sora, egészen Róma bukásáig.  Valóban igaznak bizonyult a kötet fülszövege:

"Ahogy a történelmet még soha nem olvastad. Ókor, középkor, újkor egymást követő évszázadok, az idő forgatagában." Mindezt egy rabszolga sorsán át, aki halálával új életet nyer.  Vele a bosszút, a hatalmat és a halhatatlanságot is kapja. Caspar, elbűvölő és remek karakter, örök ifjúsága nagyszerű álca, amit remekül használ. Egy már nem fiú, de még nem férfi, se nem élő se nem holt... azaz: vámpír történetbe fordul az események sora. Azonban senki ne gondoljon a szokásos vámpír történetre! Itt nem az erotikus-romantika vagy a szerelem van középpontban.  Azért a szerelem ott van, megjelenik. Ez a szokásos komfortzónámon jóval kívül esik, de bevallom, lekötött, vitt a történet! Érezhető alapossággal megírt sorok ezek. Nem mondom, néha borzongtam, jobban, mint szoktam, de: a szöveg kidolgozott és szórakoztató volt.

Caspar, egy legyilkolt kelta törzs főnökének fiaként tengeti napjait rabszolgasorban. A néhány megmaradt törzstaggal és nővérével együtt másnak a tulajdonaként, billoggal a testén él. A szabadság és a család csak elbeszélésekből ismerős neki. Az erős szabadságvágya, párosul a halálvággyal. Ez lehetne a megváltás nekik. Ám a sors kegyes lesz hozzá.  A környezetében bekövetkező változást kihasználva a bosszú és gyűlölet a birodalom, Róma ellen fordítja.

Mielőtt a féktelen bosszúvágyát elítélnénk, azért érezzük át Caspar helyzetét: családját, szeretteit a faluja összes lakójával kiirtották, gladiátornak használták. Egy nép tűnt el a történelem süllyesztőjében, mások szórakoztatására... érthető, hogy ezért kissé érzéketlenné válik, kegyetlenül büntet. Tét neki a túlélés. Mégsem kegyetlen, csak nem kíméli a bűnösöket.




A könyv remekül követi és bemutatja a történelem eseményeit: ott lehetünk, átélhetjük Pompeji pusztulását, egészen élethűre sikerült ez a rész is. A történet során megjelennek a vérfarkasok is. A támadások szemléletes leírásai, a farkaslélek ábrázolása jól sikerült, ami csak még izgalmasabbá és érdekesebbé teszi a történetet, tetszettek ezek a részek is. Egy jól megírt történelmi fantasyt olvashattam. Sablonoktól mentesen, Izolde Johannsen bebizonyította számomra, hogy nem csak szereti a történelmet, de értő módon vezet végig bennünket olvasókat, a régi korok helyszínein. Jól érezhető, látszik, sok háttérmunka van ebben a könyvben. Nem okozott csalódást, sok új és érdekes kalandban vehettem részt.  A történet pörög, miközben végig visz Caspar oldalán a halhatatlanságba. Megtudjuk, halhatatlannak lenni nem egyszerű.




Érdeklődve várom a  második részt is, köszönöm a lehetőséget és ezt az új szemlélet-látásmódot, ahogy ráközelítettünk erre a valóban izgalmas korra. Érdekes és tartalmas kirándulás volt.
A könyvek itt megrendelhetőek, akár dedikálva is! A folytatás Angliába visz bennünket, olvasókat.
  info.johannsen@gmail.com

http://undergroundbolt.hu/catalogsearch/result/…


 Eredeti megjelenés éve: 2013.


Underground, Budapest, 2013
522 oldal · ISBN: 9789630870948








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése