2024. február 17., szombat

Öt tavaszi könyvújdonság



Öt tavaszi könyvújdonság



                                                   





Tavaszváró könyvszemle, olyan öt újdonságról, amit nagyon nagyon várok. Színes és tartalmas  könyvek ezek, amiket jó szívvel merek ajánlani az olvasóknak. Több folytatás is akad köztük, melyeket éppen ezért várok. 


     
Megjelenési sorrendben az első könyv: Naomi Alderman A jövő című regénye. Naomi A hatalom című bestseller szerzője, aki 2016-ban robbant be a világ könyvpiacaira: a regényt több tucat nyelvre lefordították, díjak sokaságát söpörte be. Imádtam az Engedetlenség című első regényét is. Izgatott kíváncsisággal várom most az újabb könyvét, ami A jövő címmel a 21. Század Kiadó KULT-könyvek sorozatában jelenik meg február 28-án.

"A ​jövő az, ahol a pénz van.
A jövő néhány milliárdos, akik a pusztulásba kergetik a világot.
A jövő néhány barát, akik merész tervet szőnek.
A jövő a történelem legnagyobb rablása? Vagy a civilizáció vége.
A jövő itt van."





     
Következő izgalmat egy spanyol krimi kínál, ami a General Press kiadványa. Március 11-től elérhető a Legyek menyasszonya folytatása, Carmen Mola újdonsága. A szép női név mögött három férfiú bújik meg. Izgalmas szín a kínálatban ez a spanyol krimi, ami a tavalyi termésből nálam az egyik kedvenc lett. Elena Blanco az egyik legjobb női főszereplő, aki hosszú idő óta felbukkant a krimiirodalomban. A bíbor hálózat címmel érkezik hozzánk a második rész, amely az első résznél is hátborzongatóbb történetszálakat ígér.
ITT írtam az előző részről. 









Egy magyar megjelenés a harmadik a nagyon várós könyvek között. Szöllősi Mátyás Fóbia című regénye március 20-tól kerül a boltokba. Nem csak a borítót díszítő, a szerző saját fotója miatt került a látóterembe ez a regény.  A szerzőtől már olvastam több más írását, érdekel ez a regénye is.  A Helikon kiadványa a fülszöveg szerint: "A Fóbia főszereplője egy – a nemzetközi kutatói világban is tevékeny – fizikusnő, aki a történet folyamán az elméletek világából alászáll a hétköznapok valóságába. Szöllősi Mátyás új regényének első része a család-, a bűnügyi és a lélektani regény emlékezetes ötvözete. Mindamellett, hogy érzékeny portré egy magas intelligenciájú, de terhelt családból származó fiatal nőről, a sztereotípiákat messziről elkerülő látlelet a vidéki Magyarországról, a generációk kapcsolódásának mélyáramáról."






    
Karin Smirnoff tavaly nálam mindent vitt az Elmentem az öcsémhez kötetével. Óriási öröm, hogy nem kell sokat várni a trilógia második részére, ami a Scolar kiadványa. Március 22-re várható Patat Bence újabb  zseniális fordításában az Elvittük anyát északra címmel a Jana Kippo 2. sorozat része. Egyedi stílusa, történetének atmoszférája egy skandináv krimit is magasan überelt. Középpontban a családi kapcsolatok, gyerekkori traumák állnak.  Karin egyébként a Millenium 7. részét is remekül abszolválta tavaly. Aki eredeti, sajátos élményt szeretne, az ne hagyja ki ezt a szépirodalmi sorozatot! Minden fájdalma ellenére megkapó a történet.
Ennél éreztem azt, hogy ide vele, azonnal olvasnám a következő részt! Ez kivételesen ritka élmény volt. Az első részről ITT írtam bővebben! 











       

A Magvető Kiadónál, április 25-én érkezik féltégla méretben (900 oldal terjedelemben) Karl Ove Knausgard tavalyi sikerének, a Hajnalcsillagnak a folytatása. 
A kötet két szereplőre összpontosít, Az öröklét farkasai az emberi élet határait és a természet rejtélyeit vizsgálja az 1980-as évek és a jelen politikai, kulturális kontextusában. Komoly kihívásnak ígérkezik, amit ki nem hagynék. A regény első fele 1986-ban, a csernobili atomkatasztrófa évében játszódik, és egy Syvert nevű fiatal férfiról szól. Sok meghatározó politikai esemény történt akkoriban a világban... míg a második rész a jelenben játszódik.
A Hajnalcsillagról ITT olvashatsz többet!   






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése