2021. május 24., hétfő

Ütközés 2 - Nincs holnap

Juhász Gergely: Ütközés 2
Nincs holnap


                                                                         




Hazai krimiszerzőkben elég kevés a kínálat. Ezt a palettát bővítheti a rádiós műsorvezetőként megismert szerző. Az előző regényében alkalmazott fiatalosan friss, eredeti hangvétel és gondolatébresztő stílus köszön vissza. Gördülékenyebb a történet, olvasmányosan sodró, kellően izgalmas és sötét a jól felépített mozgalmas események sora. Összetett, szórakoztató és jó kikapcsolódást adott, ahol feltárulnak az emberi lélek mélységei. Bár több szereplő visszatér, önálló regényként is megállja a helyét, olvasható és érthető a történet. 

A szerző mesterien szövi az eseményeket nyugtalanító, sötét mesévé. Már az indítás is erős, drámai kezdést ad a regénynek. A végig feszült, izgalmas történet emlékezetes képeket hagy az olvasóban. Az olvasmányos cselekmény feszült vagy épp félelmetes történéseinek váltakozása és a párbeszédei filozófikus gondolatokat hordoznak. A krimi történetéhez illő kalandok, bonyodalmak és akciók jellemzik a regényt. Kétségtelen, hogy néha igazán komoly gondolat is akad a felszín alatt. 



    
A bűn és bűnhődés, a lelki megtisztulás, feloldozás a szereplők életének sarkalatos pontja, ahogyan a barátság és a szerelem, árulás is. Gyorsan kiderül azonban, hogy vannak, akik bármire képesek a hatalom és a titkok megőrzéséért. Csavaros,véres fordulatoktól sem mentes a krimi, aminek két fő helyszíne New York és Moszkva. Lemerülünk az alvilág bugyraiba, a játszmák tétje élet és halál. 

Teli van a regény váratlan félrevezetésekkel, gyanús alakokkal és félreértelmezhetően sokkoló  bizonyítékokkal. Logan, a profi tolvaj vagy az oknyomozó riporter Darren alakja mellett kiemelkedő női karakterek is színesítik a cselekményt: az egykori pszichológusnő Sonam és Heather volt a kedvencem. Irina kemény, hideg, számítóan profi karaktere végtelenül ellenszenves volt végig. Céltudatos, okos nő, az tény, de minden nőiesség nélkül számomra. 

A négy ember a félelmetes és kegyetlen orosz Daridov testvérpáros ellen veszi fel a harcot. A múlt egy bonyolult ügyet és egy komoly személyes drámát hordoz. Shawn Graham, a fiatal televíziós showman története tovább bonyolódik. A hajsza az idővel kegyetlen és kíméletlen. A döntések súlyos emberi drámákat hordoznak. A rejtély megoldásának kulcsa valahol a múltban rejlik, fontos lesz az első részben említett könyv megjelenése, tartalma. Tetszett ez a könyv a könyvben megoldás, hogy nem a szokványos bűnügyi történetet kaptam. Az olvasói igényeket kellően kielégítő érzékenységgel váltják egymást a különböző helyszíneken játszódó és filmszerűen pörgő események. A történések izgalmát a felbukkanó humoros helyzetek, zenei betétek oldják fel.

Az első kötetben elvarratlan szálakból minden a helyére került, illetve ügyesen lett tovább gondolva. Szövevényes cselekménye jól követhető, a szereplőket a hatalom, pénz, szerelem és bosszú mozgatja. Úgy gondolom többet kapunk puszta szórakoztatásnál, ám aki egy izgalmas alvilági maffiatörténetre vágyik, az is megkapja ezt.




ITT tudod kedvezménnyel megszerezni a könyvet!


                 
Juhász Gergely 1982-ben született, 1997 óta dolgozik rádiós műsorvezetőként.

Két és fél évig volt a Sláger Rádió délutáni sávjának házigazdája, de megfordult az ugyancsak országos lefedettségű Neo FM-nél is. 2013-tól a budapesti székhelyű 89.5 Music Fm műsorvezetője, 2017-től zenei igazgatója. Jelenleg a Rádió 1 Network zenei főszerkesztője, emellett a csatorna esti élő mixműsorát, a WORLD IS MINE Radio Show-t vezeti.
Harmincéves korában fordult az írás felé, a 2017-ben megjelent Ütközés volt az első regénye.

XXI. Század, Budapest, 2021
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156122247

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése