2015. november 20., péntek

Isteni program

Körmendi Zoltán: Isteni program 




                                                       







A technikai fejlődés elképesztő méreteket öltött csak az elmúlt húsz évre visszagondolva is. A számítógépek, azok programjai, icipici kamerák és okos mobiltelefonok, nyomkövetők világában ma már semmi nem meglepő. Igazi gondolatébresztő a könyv történése. Lehet a fejeket csóválni, hogy ez fikció, mégis ott motoszkált bennem végig: nem, nem az!


Körmendi Zoltán pörgős és lendületes regényének alapja egy új számítógépes program, a Karma. Ezt egy magyar lány, Krisztina írta meg. Amerika viszont veszélyes fenyegetést lát a programban. Krisztinát azzal vádolják, hogy közösségi oldalakat feltörve személyes adatokat lophat el. Ez bizony nagyon valós, mai probléma. Az adatokat természetesen nem jó célokra használják fel.

Krisztina neve is némi áthallással utal Krisztuséra, csak a női megfelelője lenne a történetben, afféle új megváltó. Apja József és anyja Mariann nevei is súgják az összefüggéseket. Krisztina különleges képességei már korán megmutatkoznak, Teréz anya nyomdokaiba léphet.
Amikor az amerikai ösztöndíjat felajánlották neki, természetesen el is fogadja. Lehet erre nemet mondani? Ugye nem! A főbb helyszínek közt a nevadai sivatagban lévő titkos katonai kutatóbázis, a Pentagon és Washington DC, de a Vatikán is feltűnik.  Izgalmas helyszínek, fordulatos cselekmény van az olvasó kezében.

Arra próbál rávilágítani, hogy a vallások közös gyökerét és a mai legfejlettebb számítógépes kísérletek tárgyát jelentő ismeretlen dimenziók feltárása milyen súlyos gazdasági és társadalmi veszélyeket rejt, ha politikai erők, vagy gazdasági hatalmak próbálják irányításuk alá vonni. A politika és a vallás keveredése mindig sok vitát képez. Meglepő és elképesztő, afféle fikciónak tűnik, mégis éppen ezért félelmetes, ott lebeg az igazságérzete az olvasónak. Krisztina erős karakter. Okos nő, irányításra termett.
Lehet, mégis vannak ufók, és nem összeesküvés elmélet az egész? Milyen hatvanéves titkokat rejt a nevadai sivatag mélye? Vannak nyitva maradt kérdések, de jobb is, ha nem tudunk mindet előre. A valóság és az írói képzelet játékának eredménye ez a fordulatos, mai történet. Ki és mi áll a háttérben, ki mozgatja a szálakat érdekes elméleteket ad. Akik a számítógépes játékok világában otthonosan mozognak főleg érdekes és izgalmas kérdésekkel találkozhatnak. Hiszen az élet is játék.

A könyv fülszövegéből: 
2007. április 16.
Az egész világot futótűzként járta be a hír:
„Összesen 33 ember halt meg, 15 pedig megsebesült az amerikai Virginia állam műszaki egyetemének kollégiumában és egyik osztálytermében történt lövöldözésben. Az Egyesült Államokban korábban is voltak hasonló tragikus lövöldözések – sokszor iskolákban –, de eddig ez a legsúlyosabb.”
Mi állhat a történtek hátterében? Magyarországon egy lány megírta azt a Karma nevű programot, aminek megismerése megváltoztathatja a dimenziókról alkotott nézeteinket, és megérthetjük, hogy az ismeretlen dimenziók hogyan befolyásolhatják tudatalattink működését.
Miért veszélyesek az ezekkel a dimenziókkal kapcsolatos titkos kutatások, és mi köze mindezeknek Virginiéhoz és Nevadához? Vagy az 51-es körzet különleges kísérletei is csupán fikciók lennének?



Publio, Budapest, 2015
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633976098



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése