2013. február 4., hétfő

Végakarat

 Harlan Coben: Végakarat

                                                       
A Végakarat című krimiben a már korábban megismert páros Myron Bolitar és barátja Win nyomoznak. A történet nagyon mai, egy facebook hozzászólás indítja el a lavinát.
Suzze T az egykori teniszcsillag gyermeket vár. A boldogságbába azonban elég csúnyán be(le)szólnak: 
ezt írja kommentben valaki: " NEM TŐLE VAN".

Nos ez a három szó több ember életébe hoz felfordulást. Még Myronéba is!  Frappánsan megfogalmazott véleményét Myron ki is mondja: "Az internet jó oldala: mindenki elmondhatja a véleményét. Az internet árnyoldala: mindenki elmondhatja a véleményét."

Fontos a családi szál, a testvéri kapcsolat bemutatása, az apa-fiú viszony, a nevelési kérdések és a szülői felelősség felvetése. Coben nagyon jól ír, mesterien fűzi a szálakat.  Ért hozzá, miként kösse
le az olvasó figyelmét, tartsa izgalomban. Mindeközben humora is van, nem csak fordulatos és érdekes a történet. A laza viccek jól oldják a feszült helyzeteket. A borotva reklámos rész külön megérdemelne egy fejezetet, elmés beszólások színesítik a sztorit.
Van itt becsületesnek álcázott maffia főnök, visszavonult teniszező, kivénhedt rock-sztár és drogos sógornő. Kétségtelenül szórakoztató, néhol megindító a történet. Sajnos sejthető, hogy a nagyon keresett tesó már nem kerül elő élve. Ám néha a biztos rossz is jobb, mint a bizonytalanság.

Remek kikapcsolódást fog nyújtani, aki leveszi a polcról. Harlan mai, mesteri története egy hétvégi olvasmánynak tökéletes. Az utolsó oldalon is tartogatott olyan meglepetést, amire azért nem számít az olvasó. Lehet, van ennél jobb vagy feszültebb regénye is az írónak, viszont kétségtelenül szórakoztató tud lenni a fejtörés mellett.

4/5

Harlan Coben 1962. január 4-én született a New Jersey állambeli Newarkban. Napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója. Regényeit a műfaj gyöngyszemeiként tartják számon, eddig 40 különböző nyelvre fordították le, és közel 50 millió példányt adtak el belőlük világszerte.  A középiskola után politikatudományt tanult, majd az idegenforgalom területén dolgozott. Jelenleg Ridgewood városkában él, feleségével és négy gyermekével.


Eredeti mű: Harlan Coben: Live Wire
Eredeti megjelenés éve: 2011

Jaffa, Budapest, 2012
300 oldal · ISBN
 9876155235221
A könyvért köszönet a Jaffa Kiadónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése