2024. március 3., vasárnap

Holdfényszonáta

 



Mörk Leonóra: Holdfényszonáta



                             







Mörk Leonóra 2015-ös sikerregényének új kiadása elegáns borítójával illeszkedik a történethez. A stílusa könnyed, olvasmányos, jó kikapcsolódást nyújt, viszi magával az olvasót. Egy magyar lány, Eszter és egy igen népszerű, sikeres osztrák zongoraművész a két főhősünk. Őket a véletlen sodorja össze. Egy rég elveszettnek hitt Mozart kézirat nyomába erednek, miközben természetesen elkerülhetetlenül szerelembe esnek.



A múlt és a jelen összekapcsolódása ismét érdekes hátteret nyújt, két idősíkon fut a bájos történet. Romantikus utazásra viszi olvasóit Mörk Leonóra az osztrák Alpokba, és Salzburg környékére. Maga a mese izgalmas, bár könnyen kiszámítható, mondhatni a boldog vég borítékolható. Szerethető, gyorsan olvasható romantikus történet, ahol a szereplőink kissé sablonosak ezúttal, de működik a varázs. A mű csak szórakoztatni akar és jó kikapcsolódást nyújtani, amit tökéletesen meg is ad női olvasóinak.

Bodrogi Eszter magyar orvos, aki kamaszkora óta rajong a komolyzenéért. Itt is megbizonyosodhatunk, hogy a családi háttér, a szülői nevelés fontos. Eszter pontosan tudja, hogy rajongásának tárgya, elérhetetlen számára. Alexander ​Thiemann világhírű osztrák zongoraművész élete elsősorban a zene. Itt is megjelenik a szülői háttér, a család szerepe.

Most éppen válását próbálja feldolgozni, negyvenévesen új életcélok várnak rá. A népszerűség valahol börtön is a művésznek, a média szerepe is formálja a cselekményt. Egy névtelen internetes rágalmazás indítja be az események láncolatát, ami váratlan indulatokat idéz elő. Alexander minden fellépését lemondva igyekszik tisztázni nagyapját a régi "bűn" alól. Itt lép be váratlanul a történésekbe és lesz a segítségére Eszter. A kialakult helyzethez ugyanis a lány nagyapjának régi naplója nyújthat megoldást. Itt felpörögnek az események, a régmúlt titkai tárulnak fel az olvasó előtt. Alexander mélyebben megismeri a családja múltját a napló segítségével. Együtt járjuk be szereplőinkkel az osztrák hegyeket, keresve a rég elrejtett Mozart kottát. Az izgalmas náci háttér valóságossá teszi a regényt. Ez tisztázhatja a zongoristát és elhozza a váratlan szerelmet is számára. 


 Ahogy megszokhattuk, ismét gazdag a kulturális háttér, számos történelmi tény vagy gasztronómiai érdekesség bukkan fel. Ezek jól színesítik az eseményeket. Mörk Leonóra regényeiben eddig is hangsúlyt kapott a német nyelvterület kulturális  öröksége, kiemelten a zeneirodalom és képzőművészet. Tetszett ez a háttér, érezhetően jól ismeri és szereti ezeket a szerző. A varázslatos tájleírások élénk képei, az osztrák hegyek jellegzetes növényei is szerephez jutnak. Az érzelmek áradása, a családi rejtély kibogozása elragadja az olvasó képzeletét. Tökéletes kikapcsolódás, jó szórakozás ez a kötet. 








ITT  kedvezménnyel megvásárolató a regény! 


  

MÖRK LEONÓRA író, újságíró, szerkesztő, műfordító, éveken át az Elle főszerkesztő-helyetteseként, illetve a Nők Lapja vezető szerkesztőjeként dolgozott. Regényeiben nem elégszik meg azzal, hogy elmesél egy magával ragadó történetet, hanem izgalmas kultúrtörténeti kalandozásra is hívja olvasóit. Jelenleg a Jaffa Kiadó kommunikációs munkatársa. Rendszeresen fordít német és angol nyelvből.
Regényei: A Hellinger-Madonna, a Holdfény szonáta, a Lány igazgyöngyökkel, a Ködkirálynő, és A porcelánlány, A papagájos ablak, Törött tulipánok , Asszonyom, édes úrnőm, Szentjánosfű.






Jaffa, Budapest, 2024

216 oldal. ISBN: 9789634758327

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése