2014. december 2., kedd

Mosómedvék akcióban 1 - 2.

Mosómedvék akcióban
 Otthon, édes otthon

                                                                                      


Az első történet már néhány hónapja megjelent. Ebben megismerkedhetünk a Bélelt Bunda Banda tagjaival: Pepito, Döme, Sebesmancs és Lufi a város legvagányabb mosómedvéi.
A történet csupa humor és vidám akciók sora. A falánk csapat tagjai, téli élelemkészletüket Totó bá boltjából szeretné feltölteni. A nem várt események is hozó "bevásárlásuk" után életük új fordulatot vesz. Otthonukat elvesztik... Menthetik az irhájukat! A négy pórul járt kis állat útnak indul, belevetik magukat a nyüzsgő város forgatagába. Itt a kalandok hol vicces, hol pedig gondolkodásra késztető fordulatokkal folytatódnak. Hogyan és hol találnak új otthonra, mi minden megpróbáltatáson megy keresztül a négy jó barát olvasd el és garantáltan jót mulatsz!

A nagybetűs, fejezetekből álló történet elvarázsolja a célközönségét. Kezdő olvasóknak is kitűnő
könyv. A pergő cselekmény kellően humoros, nem erőltetett. Mondanivalója a barátságról, összetartásról, összefogásról szól. Remek rajzok adják a történésekhez a hangulatot.

    







Manó Könyvek, Budapest, 2014
208 oldal · ISBN: 9786155385513 ·
 Fordította: Totth Gitta · Illusztrálta: Nadia Shireen




Az állati kalandok folytatódnak!


HAMIS A MACKÓ
                                                            



A négy bátor és vagány hős visszatért!  Egy fagyos téli reggelen újabb portyára indulnak Totó bá boltjába. A sok finom falattal kecsegtető akció azonban rejtélyes okok miatt félbeszakad. Feltűnik Rajmund, akinek a "szeme sem áll jól", és Totó bá unokaöccse.
Mindeközben a falu lakóinak életét és fenekestül felforgatja néhány érthetetlen esemény. Feltűnik egy barnamedve! Nem várt izgalmak sorozata veszi kezdetét.
A kis mosómedvék persze sötét titkot szimatolnak a háttérben, nekik gyanús a sok váratlan és meglepő történések sora. Jól érzik, ezt nem is kell mondani. Mi rejlik a sok titokzatos eset mögött? Egy igazi ingatlanpanama nyomaira bukkannak! A falu és lakói élete felbolydul, menekülnének a környékről is.  A titokzatos barnamedve felborítja az ott élők csendes mindennapjait. A szemfüles mosómacik azonban rájönnek: miért is hamis a mackó! Minden jó, ha jó a vége, nem kell senkinek elköltöznie!
A történet talán még izgalmasabb, lehengerlőbb. Humora pedig viszi előre az olvasót. Az emberi tulajdonságokkal felruházott állatkák szerethetőek és jó karakterek. Most ünnepekre minden kisgyermeknek oda tenném a csizmájába, vagy a fenyő alá. Nem mellékes, hogy nagyszerű kivitelű könyv, jó rajzokkal, kedvező, családbarát áron került forgalomba.
Jó szórakozás, kikapcsolódás gyermeknek, vagy a felolvasó felnőttnek is. Tarts velük te is!





 Manó Könyvek, 2014

176 oldal · ISBN: 9786155385810
Fordította: Totth Gitta
Rajzok:  Nadia Shireen




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése