2014. december 8., hétfő

Tégla

Jeff Abbott: Tégla

                 

                                                                     






Sam Capra immár negyedik kalandját olvashatjuk magyarul.
Az újabb, szédítő iramú krimiben minden együtt van, ami már az előzőekben is megtalálható volt. Filmszerűen pörgő eseménysorozat, akció jelenetek, gyilkosságok, ármány és cselszövés, némi romantikával meghintve. Igazi amerikai krimi, a műfajában a legjobbak közé tartozó.



Sam régi jó barátját, Steve-et,  lelövik. Természetesen ez nem maradhat bosszú nélkül.  A volt CIA-ügynök a gyilkosok nyomába ered. Valódi akciófilmbe illő, motoros üldözéssel veszi kezdetét a fordulatos történet. A szálak Miami egyik legbefolyásosabb családjához vezetnek. Akik bűnszervezetként is működnek... kegyetlen hajsza veszi kezdetét. Ide, a  Varela családba épül be,
lesz "tégla" Sam.

A szövevényes történet szálai a régmúltba nyúlnak vissza. Döbbenetes titkok, eltűnések és összefonódások egész sorára derül szép lassan fény. Miből és hogyan alapozták meg a családi vagyont, amit tisztára akarnak mosni? Mi történik a függöny mögött? A legérdekesebb a családon belüli elkülönülés: vannak, akik mit sem tudnak mi is folyik a cég tevékenysége mögött. 
Persze ez nem igazán tetszik a család tagjainak, minden elképzelhető módon próbálják Sam és
az igazság útját állni.  Nincs kímélet, nincs kegyelem! Egyik fordulat követi a másikat, senki nem
az akinek vagy aminek először gondolná az ember. Igazi kőkemény és pörgős thriller, szereplői gyarló, hús-vér emberek. Akik olvasták az előző részeket nem fognak csalódni most sem!

A sok régi titokból talán az egyik legérdekesebb: hová tűnt el, nyom nélkül a család egyik tagja? Igazi maffia-történet részesei lehetünk a nyomozásban. Sam és segítője, Cordélia kapcsolata lassan-lassan elmélyül. Bár a történet itt-ott néha kiszámítható, mégis fenntartja az érdeklődést. Filmre kívánkozó történet ez. A dzsungel mélye, a titkos szuper-börtön okoz még meglepetéseket!
Az utolsó jelenet pedig San életére fog jelentősen kihatni.
De az már egy másik történet lesz.



Sam Capra eddigi történetei:
Az Adrenalin és Végjáték 2013-ban, míg  a Bukás 2014 tavaszán jelent meg.









Jaffa, Budapest, 2014
424 oldal · ISBN: 9786155492020
Fordította: Huszár András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése