2013. október 29., kedd

Az élet törvényei

Bear Grylls: Az élet törvényei
Küzdd le a nehézségeket, és hozd ki magadból a legtöbbet!



                        

                                                 






Ahogyan (Edward) Bear Grylls letehetetlen önéletrajza, a  Tűzön vízen át  kötetben már megírta:
hittel, kitartással legyőzhetjük akár a hegyeket is. Bear Grylls mindig is a legnagyobb kihívást jelentő kalandokat kereste, a Wight-szigeten nőtt fel, ahol az apja már kiskorában megtanította vitorlázni és hegyet mászni. A jó lehetőségek adottak voltak.

Most az életről ír, ahhoz ad néhány ötletet, jó tanácsot. Mert a legnagyobb kaland maga az élet!
Éld túl, hozd ki magadból a legtöbbet!Mondhatni, afféle Bear Grylls füves könyve ez a kötet.
Hogyan NE adjuk fel, mi az, ami erőt tud adni a szürke hétköznapokhoz? Mivel tudunk példát adni a gyermekeinknek, anélkül, hogy túl "mintaszülők" lennénk? Szeret élni, vállalja a nehézségeket, a saját hibáit beismerve, nem tagadva a sikereit... ezzel is példát mutat az új generációnak. Álmodozni, vágyakozni semmibe nem kerül. Tenni is érte, már nagyobb feladat.

 "Nem mindig jártam sikerrel, és nem is voltam mindenben a legtehetségesebb, de mindenbe hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam, ami rengeteget számít. Apám mindig azt mondta nekem, hogy legyek mindenkinél lelkesebb, és akkor boldogulni fogok."

A szülői minta meghatározó. Ki mit kap, lát otthon, mit hoz magával.  A mindennapi életben, és a városi vadonban is alkalmazható tanácsai, igaz történetek, apró humoros fricskák, vagy ismert emberek magvas gondolatai teszik ezt a könyvet igazán kellemessé. Bear segítségül hívja, felidézi Churchill, J.F. Kennedy, vagy éppen Martin Luther King gondolatait. Ne hagyjuk eltéríteni magunkat, ne engedjünk az "álomtolvajoknak" A kitűzött célunk elérhető, megvalósítható. Nem nyavalyogni kell, de menni, tenni ! A siker soha nem jön csak úgy..., bár a kitartás és lelkesedés mellé a szerencse sem árt. 

Bear Grylls már bizonyított! Minden, amiért érdemes élni, azon a bizonyos kényelemhatáron túl kezdődik: ha merünk mindent kockáztatni, ha a költségek ellenére követjük az álmainkat, ha a fájdalom ellenére merünk szeretni, ha kétségeink ellenére merünk cselekedni, s ha félelmeink ellenére merünk bátran élni. Éljük túl az életet, legyünk erősek és kitartóak. Nem mellesleg pedig: Boldogok!
 
                     


Jaffa, 2013
280 oldal · ISBN: 9786155235856

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése