2015. október 1., csütörtök

Könyves udvarlás Book Tag


 Könyves udvarlás Book Tag



                                            






Kezdjük októbert, a kedvenc őszi hónapomat egy játékos book tag válaszsorral. Néhány alkalommal már töltöttem ki ilyet, de mostanában nem került rá sor. Ezúton is köszönet a Könyvutca bloggereinek Beának és Zsófinak a meghívást! Nézzük a kérdéseket:







Első fázis - Kezdeti vonzalom: Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg: 

Ez egy egészen friss, John Williams - Stoner című könyve. A borító egyszerűsége, a szívszorítóan őszinte, kifejező kép, no és a tapintása is érdekessé teszi. Maga a könyv története is különös, hiszen megjelenése után 50 évvel lett bestseller, ami elég ritkaság.  Hamarosan olvasom is! 



Második fázis - Első benyomás: Egy könyv, amit a fülszövege miatt vettél meg:  Ezt szinte átugorhatjuk, nem befolyásol a fülszöveg, átfutom, beleolvasok, de nem az dönt. A borító inkább fontosabb, de elsődlegesen a tartalom és az író személye.

Harmadik fázis - Flört: Egy könyv, ami jól van megírva:  

Ide hirtelen három könyv is eszembe jut, szerintem hibátlanok: 
Tan Twan Eng: Az esti ködök kertje egyszerűen varázslatos, részletgazdag és szép történet bontakozik ki a lapokon. A borítója gyönyörű.   

     

A másik hatalmas élményem az ember, aki Saabot vezet, és megvan a véleménye azokról, akik képesek Volvót, netán valami lehetetlen külföldi márkát vezetni...  igen, Az ember, akit Ovénak hívnak! Nem az autókról szól, és mindenkinek nagyon ajánlom, ne hagyja ki! Elfogultan szeretem és figyelem a magyar szerzőket is. Így az idei olvasmányaimból a legkedvesebb: Háy János: Hozott lélek könyve. Nem ragozom: olvassátok! Nem mellesleg a borítót is ő tervezte.  

                    


Negyedik fázis - Első randi: Egy könyv, ami sorozat része, és annyira tetszett, hogy azonnal akartad a folytatásokat:  Nem kifejezetten kedvelem a folytatásokat..., de akad persze kivétel.
A Millennium trilógia ilyen. Igen, tudom, már négy részesre bővült... nos, itt a második rész esetében kimondottan ölni tudtam volna (hogy stílusos legyek) a harmadik részért. 




Ötödik fázis - Késő esti telefonbeszélgetések: Egy könyv, ami miatt egész éjjel fennmaradtál: 
Ide szintén valamelyik skandináv krimi olvasása illik.  Jo Nesbo: A fiú könyve ilyen volt. 



Hatodik fázis - Mindig te jársz a fejemben: Egy könyv, amire sokat gondolsz/gondoltál: 
Nos, ha nem is azért, mert mennyire nagyon tetszett egy egészen friss olvasási élmény: 
Jane Shemilt: Lányom. Ebbe most itt nem mennék bele jobban, hogy miért, de nagy csalódás volt.

 Hetedik fázis - Testi kontaktus: Egy könyv, ami olyan érzéseket kelt benned, amik tetszenek: 

Jodi Picoult: Csodalány története, ami léleksimogató volt. Elgondolkoztató és szép történet.  Az előző kérdésre adott válasz és e könyv közt ég és föld a különbség. Na, valahogy így kell egy kerek, egész történetet végig vinni... JS még tanulhat kicsit.


 Nyolcadik fázis - Találkozás a szülőkkel: Egy könyv, amit ajánlanál a barátaidnak és a családodnak:   Ove már volt, akkor most jöjjön a nagyi! Őt detto! Tehát: Fredrik Backman: A nagymamám azt üzeni, bocs!  

http://gaboolvas.blogspot.hu/2015/07/a-nagymamam-azt-uzeni-bocs.html

Az irodalom elsődleges feladata a szórakoztatás is: Hartay Csaba: Nem boci! kötete feltétlen mindenkinek remek kikapcsolódás.  No, és a szerző magyar.

                                                                          

  Kilencedik fázis - Gondolkodás a jövőn: Egy könyv, vagy könyvsorozat, amit a jövőben újra szeretnél olvasni legalább egyszer: Már egy ideje mozgatja képzeletem régi nagy kedvencem Verne néhány könyve. Idő kérdése és sorra kerülnek!




Tizedik fázis - Oszd meg a szeretetet: Kinek küldöd tovább a taget? 

Örömmel olvasnám: Hajdu_Ildikó, Amilgade, vagy aki kedvet kap mindenkiét. Ezzel az idézettel köszönöm a figyelmet!  
   

„Az egész élet emlékekből áll, csak mindig a jelen pillanat múlik el olyan gyorsan, hogy észre sem vesszük.”
(Tennessee Williams)

 



 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy kitöltötted. A Stonert én is tervezem elolvasni, és még más könyveket is találtam a válaszaidban. Rá kellett jönnöm, hogy egész jó móka is lehet egy ilyen taget kitölteni. Köszönöm, jó volt olvasni. Bea

    VálaszTörlés