2013. augusztus 31., szombat

Adrenalin

Jeff Abbott: Adrenalin


 A JAFFA KIADÓ krimijeit eddig is míves és izgalmas szerzőktől olvashattuk. Harlan Coben, Elmore Leonard, hogy csak két remek alkotót említsek, és most ehhez a névsorhoz csatlakozott Jeff Abbott is.

Abbott a Rice University angol-történelem szakán végzett, majd kreatív igazgatóként dolgozott egy reklámügynökségen. Nem csoda hát, hogy alkotás közben is csak úgy sziporkázik! Kezdetben detektívtörténeteket írt, majd a thrillerek világa felé fordult, és milyen jól is tette, hiszen egy csapásra ő lett a misztikum mestere! Eddig 15 bűnügyi regényt írt, munkásságát a legjelentősebb díjakkal ismerték el.
 Új sorozatának főhőse Sam Capra CIA ügynök.  A sorozatnak eddig négy kötete jelent meg. Idehaza ez az első.
Izgalmas, fordulatokban gazdag krimit olvashatunk, csak győzzük kapkodni a fejünket! Egy idillikus,
boldog házasságról kapunk képet a kezdésnél. Sam és Lucy a nagy remények előtt álló két CIA ügynök boldog házassága hamarosan kiteljesedik, hiszen Lucy gyermeket vár. ..  Aztán egy pillanat alatt minden elsötétül és fenekestől felfordul!

Lucyt elrabolják, férje, Sam szeme láttára, míg  ügynöktársait felrobbantják... Sam szerencsésen túléli, de a saját cége emberei faggatják, gyanúsított lesz, fogva tartják. Többet nem is mesélnék a sztoriról, mert ez még csak a kezdet. Hihetetlen kalandok sora, menekülés-üldözés részesei lehetünk. Sam küzd a saját életéért, ártatlanságát bizonyítva  próbálja megtalálni Lucyt és a gyermekét. Sam hobbija,  a városi akadályfutás többször is "jól jön" a menekülések, kalandok során. A krimi alapvető feszültsége éppen ebből a versenyfutásból származik,amiben az a kérdés, hogy a főszereplő, vagy éppen az üldözöttek érnek előbb célba. Fordulatos, izgalmas, de talán túl sok szálon fut a cselekmény, nagyon csavaros, senki nem az akinek látszik. Ez egy idő után fárasztóvá vált a közhelyes dialógusok mellett. Olyan forgatókönyv-szerű az egész krimi.

A történet mai, szereplői igazi hús-vér emberek: leánykereskedők, terroristák, kémek.
Helyszínek közt London, Amszterdam, és Budapest is feltűnik. Nagyon vagány szereplő Mila, aki hasznos segítsége lesz Sam-nek. A végén már semmi és senki nem az, aminek látszik. Ki, kit és miért árult el, mi a végső cél csak a legvégére derül ki. Végig nagyon látványos, szinte filmszerűen pörögnek az események. Csavaros fordulatos a történet, adrenalinban nem lesz hiány! Akciódós  történet.
Jaffa, 2013
370 oldal · ISBN: 9786155235504

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése