2016. július 4., hétfő

Visszapillantó - június

Visszapillantó - június   





"Az olvasás menekülést biztosít a való világból. Egy kicsit mindenkinek szüksége van erre, hogy megőrizze a józan eszét."
Kim Holden                                                                                     






Június remek hónap lett, ismét sok jó és tartalmas, érdekes könyv került a kezembe.
.
Szám szerint 15 olvasás erre a hónapra nem rossz, főleg, hogy elég zaklatott hónap volt, más egyéb okok miatt. Két rövidke gyermekkönyvet leszámolom a 32 és 48 oldalával, akkor az olvasott oldalak száma közelít a négyezerhez... 3812 oldal lapra pontosan :)   Két könyv volt, ami nem igazán nyert nálam, azokról nem is írtam, később sem fogok. Van ilyen.
A hónap egyik legnagyobb öröme volt, hogy a Gabó olvas facebook oldal elérte az ötezer figyelőt, ami már tovább nőt és hatezer fölé ment. Hálás köszönet minden megosztásért, lájkért és a figyelemért! Kávé helyett most egy csésze friss gyümölcs. A könyvheti beszerzések csak számszerűen: 14 könyv került a polcomra.  




A hónap első bejegyzése Kőrösi Zoltán gyermekverses könyvéről szólt. Medversek, ami a szívedet brummja... Gyönyörű rajzok, szép sorok, igazi Kőrösi hangulat. Szép, szomorú, kedvesen vicces.  Minden kis és nagy gyereknek ajánlom jó szívvel. Zoli a gyerekolvasókat is komolyan vette. Manó Könyvek kiadványa.

Első felnőtt könyv Rozsnyai János Betyárkaland története a nem is olyan túl távoli betyárromantikáról mesél, kendőzetlen őszinteséggel, népiesen ízes nyelvezettel. Frappáns és olvasmányos regény ez. Olvassátok, érdemes és szórakoztatóan jó történet, sok valós elemmel.  



Jeffrey Archer szinte minden hónapban feltűnik a blogon. A Clifton-krónika legfrissebb, immár hatodik részéről írtam. Ütött az óra.... hangzatos, találó cím ismét. A történet is rendben van, mint
az előzmények. A remek sorozat a végéhez közeledik. Novemberre várható a lezáró rész, ami nálunk ugye már jövő évi megjelenés lesz.  Júliusban is lesz lord Archer-könyv, mégpedig a Dicsőség ösvényein című érkezik hamarosan!



Kedvenc történelmiregény-író szerzőm, barátom, Benkő László is befejezte nagyszerű sorozatát a Viharlovasok-at. A regénysorozat záró kötete május végétől már a boltokban. A másik ösvény az útkeresés, új utak, irányok, lehetőségekről szól. A törzsszövetség összeomlott, túlléptünk rajta a kalandozások kora is lezárult. De merre, hogyan tovább, magyarok? Miként is folyt le 955-ben az augsburgi csata? Mit tartogattak népünknek a következő esztendők?Erről mesél ez a regény.

Benkő László és a Lazi Kiadó közös összefogása egy kiváló stílusú, fordulatos és kalandos történelmi sorozatot ad az olvasónak.


Még három ajánlat júniusról, amit szerintem érdemes, nem szabad kihagyni. Csak egészen röviden minháromról. Krimikedvelőknek egy kiváló skandináv krimi az Athenaeumtól az Aludj csak, kicsim! Hibátlan, feszült, és izgalmas.
Carin Gerhardsen regénye A Mézeskalács ház és a Mama, papa, gyerekek után a svéd krimisorozat harmadik része.


A világszerte ismert pszichológus, Steve Biddulph lényegre törő, humoros és kendőzetlenül őszinte könyvével segít értelmezni a férfilét aktuális szerepeit. A könyv az emberi kapcsolatokról ad útmutatót férfiaknak, az őket szerető nőknek, és mindenkinek, aki fiúgyermeket nevel. Nem, nincs nála sem a bölcsek köve... nem a "megmondom a tutit" kategória. Hasznos, okos könyvecske a Férfilét, ami a Partvonal Kiadó kiadványa.



A végére hagytam "a" könyvet, amit mindenkinek el kell(ene) olvasni. Nem szeretem a nagyon hangzatos, nagy szavakat, januárban írtam a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics Elhordott múltjaink kötetéről. Nos, ez a "magyar változat" is lehetne. Száraz Miklós György: Apám darabokban regénye ez a Scolar Kiadónál jelent meg. Szerelmes regény? Történelmi mű? Kémtörténet? Dokumentumkötet? Családregény? Egy nemzedék szembenézése a múlttal? Mindez együtt – lebilincselően. A szülők 1956 október elején ismerkedtek meg, az ő életük, szerelmük a fő vonal és természetesen az adott politikai rész kikerülhetetlen. Tartalmas, érdekes, kihagyhatatlan. Fontos könyv.




                                                                         



„Amikor olvasol, a saját képeidet, a saját filmedet alkotod meg a fejedben.” – Iselin C. Hermann





Vidám nyarat, jó pihenést, tartalmas olvasmányélményeket mindenkinek!
Tartsatok velem júliusban is! Blogon, facebook, moly.hu oldalakon.



Ami várható az említett Archer-könyv,  Für Elise Szabó Magda klasszikusa, A Kolibri folytatása, jön A velencei sárkány, és skandináv krimi is lesz Darvasi László új regénye mellett. Az első két poszt már olvasható, ajánlom figyelmetekbe Erdős Renée regényes élete: Menyhért Anna, az Arkangyal éjjel Baráth Katalin tollából.
Izgalmas hónapnak ígérkezik július!

 
Egy könyvheti pillanatkép, Szegedről: Benkő László író mellett a vigyorgó, boldog blogger...




6 megjegyzés:

  1. (kedves blogger tehetne ide egy lájkolós boxot, hogy kedvencelni lehessen képeket, bejegyzéseket :D)
    Szabó Magda majd kap ugye címkét? Várom a Für Elise véleményedet, az is jó könyv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Szabó Magda-könyvről már írtam, de tényleg megérdemli, jár neki egy külön önálló címke!

      Törlés
  2. Milyen jó ez a kép Rólatok!:) Én tavaly nézhettem ki hasonlóan a Viharlovasaimmal. :))
    És gratula a blog népszerűségéhez!
    További csodás történeteket!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen! Igyekszem, ez már komoly feladat, napról napra.
    Benkő egy csoda! Alig tudtam fogni az új és a Tatárjárás sorozatot. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó fotó! Gratulálok a hatezerhez, az már hatalmas szám! :) Bea

    VálaszTörlés
  5. Köszi szépen! Sosem gondoltam, hatalmas szám és hatalmas felelősség is... :)
    Szeretem a kihívásokat.

    VálaszTörlés