2014. június 28., szombat

Gyilkos vágy

Kovács Noémi: Gyilkos vágy 





  "Régi bűnnek hosszú az árnyéka"
           (Agatha Christie)












A könyvhétre jelent meg Kovács Noémi legújabb, immár második krimije a Gyilkos vágy. A Normafás sorozatgyilkost a Lélekölő történet végén elkaptuk, az ügy megoldódott, lezárult.
Azonban Peter Page nyomozó visszatér a migrénes fejfájós rohamaival együtt és visszatér a rohamokban a Normafás is. Nem hagyja nyugton a nyomozónkat.



Peter amerikai magyar szülők gyermeke, nem dohányzik, nem iszik, van egy rozzant Opelje, remek rendőr. A szaglása is kiváló, mert hiperozmiás, amitől különösen érzékeny a szagokra. Kávé iránti szenvedélyével nincs egyedül. Van magánélete, beleláthatunk kapcsolatába is. Hús-vér figura, ahogyan a regény többi szereplője is. Nekem Csapó, a segédje volt főleg kedvencem. Humora, kissé esetlenül ügyefogyott alakja üde szín a regényben. Szegényt, folyamatosan lezöldfülűzte a főnöke. Barátilag, persze.

 A történet egyből a közepébe csap:  Egy gazdag üzletember feleségét holtan találják, a gyilkos módszere a szerb maffiára tereli a gyanút. Fokozza a hatást, hogy a házaspár éppen válni készült.
Minden adott, egy újabb izgalmas nyomozáshoz, amit meg is kapunk. És, ahogyan mondani szokták: ez még csak a kezdet! Lesz itt még történés nem kevés. Gazdag háttéranyaggal találkozhatunk. Izgalomra ad okot bőséggel a szerző. A nyomozás menetében is részt vehetünk. Beavat minket, bőséges információkat kapunk a nyomozói munka menetéről. A nyomozás kiterjed több magyar városra is. Fontos helyszínek: Szeged és Debrecen is. A nyomozók főhadiszállása pedig a Tevepalotában van. A figyelmes olvasó valós esetek részleteit fedezheti fel a lapokon.

Alapos és gondolkodásra serkentő krimit olvashattam. Próbáltam "együtt nyomozni" Page nyomozóval: mindenki gyanús volt, már mindenkiben gyilkost láttam. Az áldozatok száma tovább gyarapodott. Sajnos az egyik igen szimpatikus nyomozó is áldozattá lett. Őt igen csak sajnáltam, ahogyan a kollégái is. Mikor Page körül kezdett ritkulni a levegő, bizony ideges lettem!
Mi jön még? Ki a gyilkos? És miért is?

Természetesen minden kiderül a végére! Tényleg az utolsó oldalakig fokozódik a feszültség, ott azonban a megoldástól leesik az állunk! Egyet kell értenem a szerzővel, ahogy a könyv végén megállapítja: nőben sose bízz! Ha netán szőke, akkor főleg!  Nem akarok "poéngyilkos" lenni, hogy ki az elkövető, még a nemét sem árulom el. A miérteket is megválaszolja Kovács Noémi. Sőt, egy magyar önvédelmi sport a krav-maga is kiemelten fontos helyet kap. Lehet, nem ártana néhány alapfogást elsajátítani, jól jöhet az még!


Érezhetően alaposabb és bőségesebb a háttérmunka, mint a Lélekölő esetében. Remekül felépített
krimi, sok sok ismert és valóban megtörtént bűnesettel. ( Z.Nagy gyilkosság és Magda Marinko), ennyit elég is kiemelnem erre mindenki emlékszik egészen biztosan. A rendőrkutyák munkájáról, a fegyverszakértők és kriminálpszichológus feladatairól is képet kapunk. Igazi magyar krimi, ismerős magyar helyszínekkel, szereplőkkel. A remek, misztikusan titokzatos lila borító jól illik a spirituális témához.

Akik kedvelik Agatha Christie, vagy Michael Conelly krimijeit ezt is fogják. A magyar krimik is bizonyítanak az olvasóknak. Friss, lendületes, mai és fiatalos olvasmány lesz.
                             


Kovács Noémi a Tetthely című bűnügyi magazin tv-s munkatársa volt. A Gyilkos vágy létező karakterekkel, valós hazai bűneseteken alapuló, izgalmas második krimije.
Jó nyomozást minden krimikedvelő olvasónak

       
                   A Gyilkos vágy itt megrendelhető!
                 
http://www.lira.hu/.../sci-fi-fantasy-krimi/gyilkos-vagy









Athenaeum, Budapest, 2014
ISBN: 9789632933412

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése